pirmdiena, 2014. gada 27. janvāris

shitlist un top3 2013

2013.gads bija pietiekami interesants lai veiktu nelielu apkopojumu. Šodien izcelšu trīs labākos un trīs sūdīgākos 2013.gadā recenzētos vīnus. Manā topā nozīme būs ne tikai garšai bet arī cenai, jo mēs nekādā gadījumā negribam pārmaksāt. Pačukstēšu arī vienu veikalu kurā pēc vīna iet nav jēgas un vienu kur vienmēr kaut kas labs un lēts atrodams.

3. Labākais pirkums
Šeit nācās izšķirties starp trīs vīniem, galu galā šis gods tiek vīnam ar labāko cenu. Un trešās vietas ieguvējs ir... Isla Negra Cabernet Sauvignon Merlot! Labākā cena 2.39Ls (akcija) veikalā Bez uzcenojuma. Apveicu utt.


3. Sūdīgākais pirkums
Šeit atkal bija grūti izšķirties starp diviem vīniem, atkal noteicošā bija cena. Un ar domu, ka varēja jau būt arī sliktāk, jo ir vēl otrā un pirmā vieta shitlistā, apsveicu... J.P. Chenet Colombard Chardonnay! Labākā cena 2.89Ls veikalā Prisma.



2. Labākais pirkums
Šī godpilnā vieta viennozīmīgi iet pašam lētākajam garšīgajam vīnam. Un tas ir... Fuego Austral Chardonnay! Labākā cena 1.99Ls (akcija) veikalā Bez uzcenojuma.



2. Sūdīgākais pirkums
Arī otro vietu neieguva spāņu eiswein, pēdējā brīdī izlēmu, ka saldums ir kaut kas vairāk par pelnu garšu vai nekādu garšu. Sakarā ar šo lēmumu kaunpilnā otrā vieta pienākas... Joey Brown White! Labākā cena 2.49 (akcija) veikalā Prisma.



1. Labākais pirkums
Domāju, ka gada labākajam vīnam jābūt ļoti garšīgam un salīdzinoši lētam. Šeit nācās izvēlēties starp divien vīniem no kuriem izvēlējos lētāko. 2013. gada labākais pirkums ir... Donini Pinot Grigio Garganega! Labākā cena 2.81Ls veikalā X.O.



1. Sūdīgākais pirkums
Šeit nebija divu domu, neviens cits vīns nespēja būt tik pretīgs, ka šis produkts... Lavel Blanc Red! Kauns un negods, novēlu ražotājam bankrotēt! Labākā cena 3.09Ls veikalos Super Netto un Maxima.


Par labāko veikalu runājot, jāizšķiras starp Prisma un Bez uzcenojuma. Akcijas cenas abiem ir lieliskas. Bez uzcenojuma ir stipri labākas bāzes cenas, bet Prismā ir desmit reizes lielāka izvēle. Un es par labāko veikalu kur iegādāties lētus garšīgus vīnus nosaucu... lielveikalu Prisma! Apsveicu utt.

Sliktākā vīnu veikala kauns viennozīmīgi tiek piešķirts Iki. Maza un debīla vīnu izvēle, nesaprotams vīnu izkārtojums un neizskaidrojami augstas cenas atsevišķiem vīniem. Booo, kauns!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru