ceturtdiena, 2014. gada 23. janvāris

Daos Cabernet Sauvignon

Tikai pateicoties šodienas saulītei, staigājot pa veikaliem, nenosalu ragā. Baidos ja būs mīnus 20C un snigs sniegs anonīmais paņems atvaļinājumu. Domāju ka ar šodienas vīnu būšu trāpījis desmitniekā, kā Amors ar savu bultu tieši jūsu sirdī. Lēts, salds, sarkans un uz akciju! Man šķiet, ka pērkot šādu vīnu garšai pat nav nozīmes, bet ja nu izrādāds garšīgs, ko tad?


Valsts - Moldova
Alkohols - 12%
Vīnogu šķirne - Cabernet Sauvignon
Vīns - Sarkans, pussalds

Iedomājoties par vīnu no Moldovas uzreiz nāk prātā ņirdzoši pusčigāni, kas ar netīrām rokām šaurā kambarī brūvē dziru. Paldies dievam šis ražotājs Vinaria Bostavan nevarētu būt tālāk no maniem aizspriedumiem. Vīna nams dibināts 2002. gadā ar 20000000$ starta kapitālu, kas ir iespaidīgi. Šobrīd tas ir līderis Moldovas vīnu eksportā ar vērā ņemamiem panākumiem arī vietējā tirgū. Acīmredzot investoriem galva strādā. Bet vai vīns ir kas vairāk par lēts, salds un sarkans, tūlīt noskaidrosim.


Ražotājs veselu eseju uzrakstījis par šo vīnu. Garšā esot jāsajūt mellenes un safrāns. Letiņiem normāls feils sanācis tulkojumā: "Medium sarkans pussalds vīns". Medium sarkans izklausās tieši laikā! Smaržā sajūtu upenes, arbūzu, marmelādi un melnos piparus. Smarža salda, sildoša un viegli piparota. Garšā sajūtu mellenes, kazenes un upenes. Garša salda, viegla, meža ogu mikslis. Pēcgaršā sajūtu upenes, saldu melnu tēju un cukurotu greipfrūtu. Pēcgarša noturīga, savelkoša un rūgten salda. Jāatzīst, ka šis vīns patiesībā ir garšīgs, kas man ir pārsteigums. Biju gatavojies kaut kādām zirdziņvīnam līdzīgām šausmām, bet vīnam nav ne vainas.


Pārsteidzoši labi izplatīts vīns, Rimi bija vienīgais lielveikals kurā šo pudeli neatradu. Lēts, sarkans, salds, uz akciju un nopērkams gandrīz visur, letiņa sapnis. Vīnu atradu veikalos Prisma, Maxima, Iki, Bez uzcenojuma, Spirits and wine un Veikals X.O


Spirits and Wine - 3.98
Veikals X.O - 3.68
Prisma - 3.24 (akcija)
Maxima - 4.25
Iki - 4.82
Bez uzcenojuma - 3.26

Cena no 3-5 eiro ir ok. 3 ir super, 5 ir uz robežas. Pa lielam ja neejat uz Iki, kur starp citu pēc vīna iet ir muļķīgi, tad cena visur ir apmierinoša. kopumā esmu patīkami pārsteigts par šo produktu, ļoti labi.

Garša -  laba
Pielietojums - seko saviem sapņiem
Cena - laba
Pieejamība - ļoti laba

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru