sestdiena, 2013. gada 22. jūnijs

Fuego Austral Chardonnay

Šodienas galvenais jautājums: Vai ir iespējams iegādāties sakarīgu, garšīgu vīnu par 2 lati un nepārkāpt nevienu likumu? Varu pateikt priekšā, ka tas ir iespējams, bet tas nav viegli. Vīns par 2 lati jau iekrīt tādā, kā riska grupā, jo nav īsti saprotams kapēc šis vīns maksā 2 lati. Šāja cenu grupā pārsvarā ir vīni, kuru patiesā vērtība vienāda ar alkohola saturu pudelē, jo garšas šiem produktiem nav. Mērķauditorija bomži un studenti, nevis vīna baudītāji. Es nesaprotu kapēc vīni, kas ir patiesi garšīgi tirgojas par 2 latiem, kaut kāds greizs mārketings. Garšīgu vīnu, zinošs patērētājs, nopirks arī par 3 vai 4 lati, kapēc pārdot par 2? Nepārprotiet mani, man ļoti patīk, ka ir iespēja iegādāties superīgu vīnu par tādu smieklīgu cenu. Iespējams, ka tapēc ka vīns maksā 2 lati, tas iekrīt vienā riska kategorijā ar studentu vīniem un patērētāji šo vīnu iegādājas mazāk nekā ja tas maksātu 3 lati. Esmu dzirdējis pircējus veikalā sarunājamies: "Paķeram šito? Ai nē, tas jau 2 lati, drošvien sūds pēdējais!".

Fuego Austral Chardonnay

Valsts - Čīle
Alkohols - 12.5%
Vīnogu šķirne - Chardonnay
Vīns - Balts, sauss

Vīnu ražo salīdzinoši jauns vīndaru uzņēmums Vina Ventisquero. Uzņēmums dibināts 2000. gadā, kā viņi paši saka, uzņēmums sastāv no jauniem uz radošiem vīnziņiem, kas vienmēr meklē jaunus risinājumus. par konkrēto vīnu, gan viņu majaslapā nekas nav rakstīts, varbūt tapēc ka vīns maksā 2 lati. Fuego Austral tulkojumā no spāņu valodas nozīmē "Dienvidu Uguns", kas ir saistīts ar Čīles reģionu tālos dienvidos Tierra del Fuego, jeb Uguns Zeme. Uguns zeme utt, tas viss ir ļoti skaisti, tikai nesaprotu kāds tam sakars ar konkrēto vīnu, jo Tierra del Fuego vīnu neaudzē un arī uz pudeles rakstīts Čīles centrālā ieleja. Izskatās, ka vīndarim vienkārši nav bijis nekas labs ko pateikt par vīnu, tapēc uzlicis uz pudeles nedaudz no Čīles ģeografijas.





Interesanti, ka latviskajā tulkojumā par vīnu teikts vairāk nekā vīndara komentāros, vai tiešām ir arī kāds izplatītājs kurš garšo un apraksta savus vīnus? Anotācija saka priekšā, ka vīns ir svaigs ar minerālu, ananāsu, papaijas, mango un persiku aromātiem ar vaniļas akcentu. Zolīdi aprakstīts. Vai tiešam vaniļas akcents varētu nozīmēt, ka vīns ir izturēts? Pietiek vilkt garumā, jāizgaršo beidzot šis vīns par 2 latiem! Aromāts tāds zaļgans, nedaudz skābens un krēmīgs, sajūtu tikko pļautu zāli, ērkšķogas un upeņu lapas. Garšā sajūtu saldo krējumu, negatavu mango un vieglus persikus. Diezgan krēmīga struktūra, ja man būtu jāmin teiktu, ka vīns ir vismaz nedaudz saskāries ar ozolkoku. Pēcgarša tāda skābi rūgtena, nepateikšu, kas tieši bet man ne parāk. Šis vīns par 2 latiem tiek atzīts par garšīgu! Patiesībā šis vīns ir īsts apslēptais dārgums vīnu plauktā, ņemot vērā cenu.


Vēl viens nesaprotams mārketinga gājiens ir tas, ka vīns gandrīz nekur nav nopērkams. Grībētu redzēt to cilvēku kurš izdomāja "ražosim reāli garšīgu vīnu, pārdosim par smieklīgi zemu cenu un piedāvāsim tikai dažiem veikaliem." Vīnu atradu tikai vekalos Maxima un Bez uzcenojuma.




Maxima - 3.46
Bez uzcenojuma - 2.99 (akcija 1.99)

Cena no 2-4Ls, patiesībā nopirku šo vīnu tikai dēļ, smieklīgās cenas 1.99Ls, un esmu ļoti patīkami pārsteigs, ka vīns ir reāli garšīgs. Iesaku šo vīnu pirks jebkurā cenā līdz 4Ls. Interesanti ka veikala Bez uzcenojuma mājaslapā cena šim vīnam norādīta 2.29, bet uz akcijas cenu lapas norādīts 2.99, tas tā lai atlaide liekas lielāka.

Garša - laba
Pielietojums - Ikdiena, svētku galds
Cena - no ļoti zemas līdz pieņemamai
Pieejamība - slikta

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru