sestdiena, 2013. gada 27. jūlijs

Donini Pinot Grigio Garganega

Beidzot Pinot Grigio! Sen jau centos atrast lētu un potenciāli labu Pinot Grigio, jeb vasaras karali. Esmu vienkārši izslāpis pēc Pinot Grigio, bet nevēlos maksāt 4 vai 5 lati par pudeli, 3 jau izklausās stipri labāk. Ieeju veikalā, skatos Pinot Grigio, no Venēcijas Itālijā, 2012.gads un cena 3Ls, ilgi nav jādomā.

Donini Pinot Grigio Garganega

Valsts - Itālija
Alkohols - 12%
Vīnogu šķirne - Pinot Grigio un Garganega
Vīns - Balts, sauss

Vīna namu dibinājuši divi itāļi, brāļi Donini atgriezušies no 1.pasaules kara, 1921.gadā. Sākumā tirgojuši pašu gatavoto mājas vīnu, vēlāk viņu dēli Dino un Mario(klasika) iekaroja vietējo tirgu. 80desmitajos gados vīna nams jau izplatīja savus vīnus pa visu Itāliju. Mūsdienās viņi ražo vīnus vairākos Itālijas reģionos un viņu vīni pieejami daudzās pasaules valstīs. Izklausās pēc kārtējā vīndaru veiksmes stāsta.





Itāļu valodu diemžēl nejēdzu, tamdēļ jāiztiek ar Latvisko anotāciju. Vīnam esot savvaļas ziedu, medus un banānu aromāts ar augļu garšu. Nekonkrēti, bet interesanti. Smaržā sajūtu izteiktus bumbierus nedaudz rozes un vieglu, bet gatavu banānu. Smarža tiešām laba, augļaina, maiga, tiešām atgādina sajūtu kāda rodas kad smaržoju ziedus, lieliski! Garšā sajūtu vieglu ananāsu, vieglu bumbieri, nedaudz ābolu un čut čut citronu. Kā jau Pirnot Grigio, garša ļoti viegla, atsvaidzinoša, viegli augļaina un šoreiz ļoti laba. Nesaku, ka nav negaršīgu Pinot Grigio, bet šoreiz man tiešām paveicies, jo par 3Ls esmu iegādājies lielisku Pinot Grigio. Pēcgaršā citronu limonāde un citrona miziņa. Pēcgarša atsvaidzinoši skābena, neliels saldums un drusciņ rūgtums. Esmu ļoti patīkami pārsteigts par šo vīnu, jo biju domājis, ka tas būs kārtējais viduvējais, lētais itālis. Mani paņēma jau smarža, arī garša un pēcgarša nepiečakarēja, takā šo vīnu iesaku visiem, it sevišķi vasaras sezonā. Nav nekā labāka sutīgā vasaras dienā par labu Pinot Grigio, it sevišķi, ja par to jāatdod tikai 3 lati.


Izplatība laba. No lielveikalu tīkliem nebija tikai Rimi. No outletiem nebija tikai Bez uzcenojuma. Vīnu atradu veikalos Prisma, Maxima, Iki, Veikals X.O un Spirits and wine.





Prisma - 3.32
Iki - 5.05
Veikals X.O - 2.81
Spirits and Wine - 2.80
Maxima - 3.46

Cena no 3-3.50 ir laba, ņemot vērā to ka vīns ir ļoti garšīgs. Nesaprotu kamdēļ Iki veikalos šim vīnam cena uzlikta 5.05, tas ir par 1.50Ls vairāk nekā augstākā cena pie konkurentiem. Varbūt kāds Iki dūzis pagaršojis un pateicis, šis ir pārāk labs lai pārdotu par 3.50, uzliekam vismaz piecīti par pudeli. Katrā ziņā šo vīnu ir vērts iegādāties par jebkuru cenu līdz 4Ls. Garšas ziņā varētu pirkt arī par 5Ls, bet zinot cik šis vīns maksā citur, tas būtu muļķīgs pirkums.

Garša - ļoti laba
Pielietojums - Pēc grūtas dienas, patīkamā kompānijā, jebkurā pasākumā ar plašu auditoriju.
Cena - laba (izņemot Iki)
Pieejamība - laba

P.S. No vasaras palicis vēl tikai 1 mēnesis, braucam uz jūru, sauļojamies, lažojam un dzeram Pinot Grigio kamērt vēl var!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru