otrdiena, 2013. gada 23. jūlijs

Douglas Green Rib Shack

Šo vīnu esmu ievērojis jau iepriekš, tieši neparastā iepakojuma un nosaukuma dēļ. Tādēļ aptuveni apzinos vīna vidējo cenu, spriežot pēc cenām ko esmu redzējis iepriekš. Kapēc tik sarežģīts ievads? Jo, šodien grozoties Rimi veikalā nošokējos ieraugot cenu 3.29. Turot īkšķus pie kases, gaidīju kāda cena iesitīsies kasē un tur tas bija 3.29! Ar smaidu uz lūpām, par to ka esmu iegādājies 5 latu vīnu par 3 latiem, devos izlūkos uz pārējiem veikaliem. Veikalā Prisma, kuru starp citu raksta ar "s" nevis ar "z" un tas ir ļoti svarīgi, man uznāca, kā tagad moderni teikt "facepalm" situācija, jeb es tā kārtīgi aplauzos. Cena 2.89, vēl par 0.40Ls lētāk, uz brīdi pat sāku domāt ka būs beigts vai kāda vaina.


Douglas Green Rib Shack

Valsts - Dienvidāfrikas Republika (DĀR)
Alkohols - 13.5%
Vīnogu šķirne - Pinotage un Shiraz
Vīns - Sarkans, sauss

Par konkrēto ražotāju jau esmu rakstījis tapēc šoreiz tikai par vīnu. Rib Shack ir radīts lietot kopā ar gaļu, konkrēti ar grilētu gaļu un ribiņām. Vīnu pat iesaka Grilētāju asociācija. Vēl var noprast, ka vīns paredzēts kārtīgam vecim kurš grilē gaļu un neēd salātus. Viss jau ir ļoti skaisti tikai nespēju iedomāties grila tusiņu ar "kārtīgiem" večiem, kas cep gaļu, lamājas un aliņa vietā visi bauda vīnu pie cepta lielopu gaļas steika. Iedomājies visu veču sejas izteiksmi, kad pēc aliņa aizgājušais pārrodas ar vīna pudeli, absurds! Es protams nesaku, ka vīna baudīšana padara vīrieti mazāk vīrišķīgu, bet ir lietas kur vīnam vienkārši nav vietas.

Ražotājs patiesībā neko par vīna garšu vai aromātu neatklāj. Latviskā anotācija dāsni saka priekšā, ka aromātā jūtamas šokolādes un dūmu nianses un garšā tumšas ogas un maigi tanīni. Smaržā sajūtu šokolādi, kas savijas ar saldām upenēm. Smarža vidēji piesātināta, saldenrūgtena. Garšā sajūtu vieglu kafiju, kazenes un upenes. Garša diezgan viegla un pārsteidzoši ūdeņaina, labi sabalansēts skābums, rūgtums un saldums, ļoti viegli tanīni. Šādu vīnu tiešām varētu dzert tāds kārtīgs vecis, celtnieks un atzīt par labu esam, bet noteikti ne citu veču kompānijā. Pērgaršā upenes un kafija. Pēcgarša ilga, konkrēta, viegli skābena un rūgta. Vīns nav negaršīgs, bet nav arī saprotams ko ar to iesākt. It kā vieglā garša un vispārējā noskaņa atbilst visam tam "bullshit"am, kas rakstīts uz pudeles, bet kā jau minēju iepriekš, tādas situācijas dzīvē neeksistē. Celtniekam šis vīns garšos, bet nav vajadzīgs. Man šis vīns liekas pārāk neizteiksmīgs un dārgs. Man ir grūti izlemt starp garšīgs vai ok, jo ir patīkami dzert šo vīnu, bet ir pārāk maz garšas ko izbaudīt.


Atzīšos, ka nebiju Rimi nejauši, jau biju noskatījis vīnu šim vakaram, bet ieraugot šo atlaidi aši pārdomāju. Vīns ir sastopams gandrīz visur, izpalika Bez uzcenojuma un Maxima. Patiesībā biju pārsteigts par Maxima, jo citi Douglas Green vīni tur bija un šis izskatās, ka tiek virzīts kā vasaras sezonas vīns. Vīnu atradu veikalos Super Netto, Rimi, Prisma, Iki, Veikals X.O un Spirits and Wine.






Prisma - 2.89 (akcija)
Iki - 4.79
Rimi - 5.46 (akcija 3.29)
Veikals X.O - 4.51 (akcija 4.19)
Spirits and Wine - 4.80
Super Netto - 3.69

Līdz šodienai domāju, ka konkrētais vīns maksā kaut kur ap 5Ls, tagad tāds nedaudz apjukums. Ir veikali kur tas maksā 5Ls, ir kur 4Ls, ir akcija par 3Ls, Spirits and wine tirgo par augstāku cenu, kā konkurenti, pilnīgs cenu juceklis. Noteikti nav vērts šo vīnu pirkt par 5Ls. Par 3Ls, piemērotā situācijā var.

Garša - OK
Pielietojums - Grilējot gaļu vientulībā, vai ar draudzeni.
Cena - no pieņemamas līdz dārgai
Pieejamība - ļoti laba

P.S. Attēls ko atradu googlē ierakstot "real men"!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru