trešdiena, 2013. gada 10. jūlijs

Turtle Dreaming Semillon Chardonnay

Šodien gāju uz veikalu vēl īsti neizdomājis ko ņemšu. Ieraugu lielu sarkandzeltenu uzrakstu "akcija par puscenu", un lieta darīta. Protams šaubos ka šis vīns maksāja 5.99, jo pēc pudeles spriežot nav jau nekas īpašs. Patiesībā uz pudeles nav pat norādīts ražas gads, tas protams nenozīmē, ka vīns ir slikts vai negaršīgs, tas tikai nozīmē, ka vīns nav dižciltīgs un cena 6Ls, ir teiksim tā, neatbilstoša.

Turtle Dreaming Semillon Chardonnay

Valsts - Austrālija
Alkohols - 12%
Vīnogu šķirne - Semillon un Chardonnay
Vīns - Balts, sauss

Ražotājs Mare Magnum, jeb 2 itāļi kuri pirms 20 gadiem sāka darboties vīna biznesā. Viņi ražo daudz dažādus itāļu vīnus, kā arī interesantus vīnus daudzās pasaules valstīs. Piemēram franču vīnu tetrapakās, kas iskatās pēc sieviešu rokassomiņas.
Interesanti, kā tik īsā laikā šie ir iemanījušies tik daudz panākt. Viņi noteikti varētu pasniegt biznesa lekcijas augstskolās. Neko vairāk gan šie par sevi neatklāj, tik to, ka cenšas piedāvāt kvalitatīvus vīnus par saprātīgu cenu. Izklausās, ka vismaz 2 itāļi saprot ko mēs patērētāji gribam.

Latviskais tulkojums nedaudz neveikts, bet vismaz galveno domu uztvēruši ir. Cilvēks kurš līmējis latvisko anotāciju, gan ir pilnīgs idiots, vai kāds skolnieks pieņemts uz vasaras brīvlaiku, jo var redzēt, ka viņš pilnīgi nesaprot sava darba būtību. Latviskā anotācija uzlīmēta pa virsu oriģinālam, kaut gan uz pudeles vietas ir atliektiem galiem.
Labi ka uzlīme nav pielipusi "līdz kaulam" un ir viegli noplēšama. Ražotājs saka, ka vīns esot svaigs un augļains ar nelielu ozolkoka pieskārienu un citrusaugļu, meloņu un bumbieru niansēm. Izklausās jau labi, pārbaudīsim! Smaržā sajūtu zaļus bumbierus un kaut ko sildošu, varbūt tādu pārspīlēti spalvainu persiku. Smarža ļoti viegla, nedaudz skābena un čut čut sīva. Garšā sajūtu saldenus citronus un minerāludeni. Ļoti viegla garša, svaigi skābena un spirdzinoša, sezonai ļoti atbilstoši. Pēcgaršā viens pats izteikts greipfrūts. Ļoti interesanta pēcgarša, pilnīgā pretstatā ar garšu un smaržu, kas ir ļoti vieglas. Man savā ziņā patīk, ka vismaz pēcgarša ir izteikta un rūgtena, savadāk jau šitādu vīnu dzerot var galīgi pielieties, tamdēļ ka tas liekas tik viegls un gaisīgs. Neesmu sajūsmā, bet neesmu arī vīlies, garša nav slikta, bet nav arī nekāds apslēptais dārgums. Mans vērtējums: garša ir OK.

Bildē vaininieks šodienas rakstam. Pateikšu godīgi, ja gana ziņkārīgs vīna patērētājs ir atnācis pēc vīna, šim viņš ne tikai nevar, bet arī negrib paiet garām. Taka garšīgo vīnu izplatītāji sarosās, negaršīgo vīnu izplatītāji, protams iet dirts. Jocīgi, bet vīns bija tikai pirmajā lielveikalā kurā iegāju, pārējie tikai sagādāja vilšanos. Vīnu sastapu veikalos Maxima, Veikals X.O un Spirits and Wine.

Spirits and Wine - 4.26
Veikals X.O - 4.26
Maxima - 5.99 (Akcija 2.99)


Cena 4.26Ls, kas redzama Spirits and Wine un Veikals X.O ir cenas griesti šim vīnam. Vairāk vienkārši nav vērts maksāt. Par 3 Ls, kā tas pašreiz ir Maximā var droši ņemt, sanāk laba cenas un kvalitātes attiecība.

Garša -  OK
Pielietojums - Vasara!
Cena - dārga (akcijā vēl OK)
Pieejamība - slikta

P.S. Maximā redzēju akciju KWV Chenin Blanc un Johann Brunner Riesling Rheinhessen. Prizmā akcija Woodhaven Chardonnay. Noteiki ir vērts šos iegādāties!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru