svētdiena, 2013. gada 4. augusts

Yellow Tail Shiraz

Maldījos pa veikaliem, cenšoties atrast vīnu šodienai. Maximā acīs iekrita daudzie jaunie vīni, ko iepriekš nebiju redzējis, tie gan visi no jauna piegādātāja un visiem bija akcija. Vīni izskatījās interesanti un arī cenas draudzīgas, beīt nevienā citā veikalā tādus neatradu, tapēc jāpagaida kamēr šis jaunais piegādātājs sāk sadarboties arī ar citiem veikaliem. Prismā ieraudzīju akciju vīnam, kas man pirms daudziem gadiem bija iegaršojies, veco labo laiku vārdā arī nopirku.

Yellow Tail Shiraz

Valsts - Austrālija
Alkohols - 13.5%
Vīnogu šķirne - Shiraz
Vīns - Sarkans, sauss

1957.gadā itāļu ģimene Casella migrēja no Sicīlijas uz Austrāliju ar sapni uzsākt savu vīna ražotni. 1969.gadā dibināts vīna nams Casella Wines, kas arī šodien ražo Yellow Tail, jeb dzelteno asti. Šobrīd Casellas ir lielākie Austrālijas vīna eksportētāji, viņu vīns pieejams 50 pasaules valstīs. Vīna darītava vēl joprojām ir Casella ģimenes uzņēmums. Viņu pamat filozofija ir piedāvāt super garšīgu vīnu par saprātīgu cenu pēc iespējas vairāk cilvēkiem, lai visi dzertu garšīgu vīnu. Izklausās, ka mūsu filozofijas saskan. Kas ir ar tiem itāļiem, katras otrās veiksmīgās vīna darītavas pirmssākums ir kāds itālis. Kapēc mana ģimene nav ar vīnu apsēsti ītāļi, kas no nekā spēj radīt vīna pasaules gigantus?


Latviskā anotācija skumji atklāj tikai to, ka vīnam ir ogu aromāti. Oriģinālais aprakts pačukst, ka vīnam ir garšvielu, lakricas un saldu ogu aromāts, un pikanti smaiga gatavu sarkano ogu garša. Izklausās jau debišķīgi, jācer, ka kaut daļa no tā piepildīsies. Smaržā sajūtu sarkanos piparus, saldu lakricu un kazenes. Aromāts ļoti piesātināts, viegli pipartots un samērā salds. Garšā sajūtu negatavus "dzidros" ābolus, viegli grauzdētu kafiju, nedaudz piparus un melleņu ievārījumu. Garša piesātināta, ļoti labi sabalansēts skābums un saldums, ļoti viegls piparots rūgtums. Pērgaršā sajūtu piparotu tumšo šokolādi un pārgatavojušās upenes. Vīns ir tiešām superīgs, šoreiz jāatzīst, ka šis vīns ir to dažu latu vairāk vērts.


Izplatība ļoti laba, sastapu šo vīnu gandrīz katrā veikalā. Žēl, ka šis vīns nav zemo cenu veikalos Super Netto un Bez Uzcenojuma. Vīnu atradu veikalos Rimi, Maxima, Prisma, Iki, Veikals X.O un Spirits and Wine.

Prisma - 5.65 (4.09 akcija)
Iki - 5.89
Veikals X.O - 4.68
Spirits and Wine - 4.98
Maxima -5.54
Rimi - 5.54

Bez akcijas cena svārstās no 5-6Ls, kas ir pieņemami konkrētajam vīnam, bet vispārīgi dārgi. Neskatoties, ka vīns ir dārgāks, tajā ir arī vairāk dvēseles. Šo vīnu noteikti ir vērts iegādāties par jebkuru cenu līdz 5Ls,  var arī par 6Ls, ja līdzekļi atļauj. Ja parasti dzerat vīnu par 3Ls, šo var droši paķert tai īpašajai reizei!

Garša - ļoti laba
Pielietojums - īpašā vakarā, jebkurā pasākumā kurā vēlaties izlutināt apmeklētājus.
Cena - pieņemama
Pieejamība - ļoti laba

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru