piektdiena, 2013. gada 16. augusts

Calvet Rose D'Anjou

Šodien pienāca tā neizbēgamā reize, kad mani pieķēra fotogrāfējot vīnus. Ir dzirdēti daudzi šausmu stāsti par to, kā apsargi piekauj un pazemo visādus cilvēkus, aiz gara laika. Šoreiz gan biju patīkami pārsteigts par to, kā viss notika. Kad devos uz veikala izejas pusi, man pietuvojās maza auguma vīrietis apsardzes formastērpā un pieklājīgi uzsāka sarunu. Apsargs man palūdza izdzēst bildes, ko esmu safočējis viņu veikalā. Pēc dažiem jautājumiem no manas puses, apsargs pieklājīgi paskaidroja veikala noteikumus un savus darba pienākumus. Viņa klātbūtnē izdzēsu bildi un viņš pieklājīgi atvadījās no manis. Kā pēc grāmatas, cepums Prisma apsardzes komandai, malači! Katram jādara savs darbs, es protams turpināšu slepus fočēt vīnus Prismā, tikai piesardzīgāk.

Calvet Rose D'Anjou

Valsts - Francija
Alkohols - 11%
Vīnogu šķirne - Grolleau un Cabernet Franc
Vīns - Rozā, jeb sārtvīns, pussalds

Ražotājam pašam savas mājaslapas nav, vismaz es tādu neatradu, toties atradu info par namu citā ar vīnu saistītā lapā. Calvet namu dibinājis francis vārdā Žanis 1818. gadā, Rones upes ielejā. Pēc nepilniem desmit gadiem, nams bija atrodams visos cienījamos Francijas vīna reģionos. 1870.gadā Žaņa dēls Oktāvs sāka būvē Calvet pili Medokā. Rēdziet, kā bija senos laikos, tu uzsāc biznesu un tavs dēls uzbūvē pili. Mūsdienās, tu uzsāc biznesu un tevi iesēdina par nodokļu nemaksāšanu. Calvet ražotnēs esot 40 unikāli iekšējie noteikumi, kurus stingri ievēro ražojot vīnu. Visus vīnus, pirms pārdošanas, nogaršo 7-11 reizes. Mūsdienās, Calvet saražo 10000000 vīna pudeļu un tirgo tās 100 pasaules valstīs. Pili var uzbūvēt, bet mājaslapu, gan nevar uztaisīt.

Latviskā anotācija saka priekšā, ka vīnam ir sarkano augļu, zemeņu un piparmētru aromāts. Ražotāja raksturojumā sarkano augļu vietā ir lazdu rieksti. Par garšu nekas konkrēts nav teiksts, tas paliek manā ziņā. Smaržā sajūtu zemenes, citrona miziņu un vieglu aprikozi. Smarža svaiga un augļaina. Garšā sajūtu persikus, vieglu marmelādi un minerālūdeni. Garša patiesi viegla, nedaudz salda un patīkami augļaina. Pēcgaršā viegls zemeņu ievārījums un citrona miziņa. Pēcgaršā nedaudz no visa, ir gan saldās, gan skābās, gan rūgtās nianses. Šis vīns ir piemērots sauso vīnu cienītājiem, kas grib kaut ko nedaudz saldāku un saldo vīnu cienītājiem, kas grib pamēģināt kaut ko sausāku, kā arī jebkuram kurš vienkārši izbauda vasaru. Vīns ir garšīgs.




Priekš rozā vīna, šis ir salīdzinoši labi izplatīts. Rozā vīns vispār ir ļoti specifisks produkts un lai cik labs tas būtu, tam ir grūti noteikt mērķauditoriju. Šo vīnu atradu veikalos Maxima, Prisma, Veikals X.O un Spirits and wine.

Spirits and Wine - 4.30
Veikals X.O - 4.06
Prisma - 4.15
Maxima - 4.95 (3.49 akcija)

Cena no 4-5Ls, knapi pieņemama. Saprotu, ka vīns ir no Francijas un pie tam garšīgs, bet gribētu par šo vīnu maksāt līdz 4Ls. Vasarā, akcijas laikā labs pirkums.

Garša -  laba
Pielietojums - Vasaras ballīte, saulrieta sagaidīšana pludmalē
Cena - apmierinoša
Pieejamība - viduvēja

P.S. Latviskajā tulkojumā teikts, ka vīns ir sauss. Neticiet šīm muļķībām, Rose D'Anjou vīni un tai skaitā konkrētais vīns ir pussaldi, sliktākajā gadījumā pussausi.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru