pirmdiena, 2013. gada 12. augusts

Las Moras Dulce De Viognier

Šodien tāda nostaļģija, esmu izlēmis recenzēt saldu vīnu. Jau kādu laiku skatos uz konkrēto eksemplāru, kopš tas, salīdzinoši nesen, parādījās veikalu plauktos. Nostaļģija tāpēc, ka saldus vīnus praktiski vairs nedzeru, bet kādreiz, kad tikai iepazinos ar vīnu pasauli, saldie vīni bija pamatēdienā. Laiku pa laikam, gan nopērku kādu interesantu pudeli un nobaudu veco laiku vārdā.

Las Moras Dulce De Viognier

Valsts - Argentīna
Alkohols - 11%
Vīnogu šķirne - Viognier
Vīns - Balts, salds

Jūlija sākumā rakstīju par šī paša ražotāja sauso vīnu Las Moras Viognier, takā par ražotāju esam jau runājuši. Šis saldais vioņērs nāk no Tulum ielejas, San Huānā. Ieleja atrodas 650 metrus virs jūras līmeņa, 300 dienas gadā spīd saule, vasaras dienā temperatūra sasniedz 42C un naktī nokrītas līdz 16C. Lietus līst reti, tikai 160mm gadā, pateicoties tam arī gaiss ir ļoti sauss. Tik pat sauss kā šie ielejas tehniskie dati, kaut ko taču bija jāuzraksta!





Kazeņu muiža atklāj, ka vīnam piemīt apelsīnu ziedu un magnoliju aromāts. Vīns esot krēmīgs un svaigs ar persiku, medus un aprikožu notīm. Latvieši saka to pašu, tikai nedaudz savādāk. Smaržā sajūtu persikus un vieglus ziedus. Aromāts ļoti viegls, bet patīkams un bez jūtamiem trūkumiem. Garšā sajūtu konservētus persikus un dzidrā medū iemērktu saldu citrona šķēli. Garša izteikti salda, krēmīga, bet ne lipīga. Pērgaršā persiki, ābolu ievārījums un ciktrona miziņa. Pēcgaršā parādās arī viegls rūgtumiņš, kas atgādina, ka tomēr dzeram vīnu, nevis leksējam zaptes burku. Lai gan ikdienā izvēlos sausos vīnus, jāatzīst, ka man šis vīns garšo, ja es atgriestos dienās, kad sāku baudīt vīnus, šis būtu viens no maniem favorītiem. Iesaku pamēģināt šo vīnu visiem, kas dzer saldos vīnus, it sevišķi zirdziņvīnu un J.P.Chenet faniem, no šī arī galva nesāpēs.

Izskatās, ka šis ir izplatītākais Kazeņu muižas vīns, varbūt tāpēc, ka tas ir jaunums. Lai gan jāatzīst , ka iepriekš šo vīnu redzēju vairāk veikalos. Ja pareizi atceros, šis vīns kādu laiku atpakaļ, bija arī Iki veikalos, šodien tur to neatradu. Vīnu atradu veikalos Maxima, Prisma, Super netto, Veikals X.O un Spirits and Wine.






Spirits and Wine - 3.8
Veikals X.O - 3.50
Super netto - 3.89
Maxima - 3.35 (akcija)
Prisma - 4.15


Vīns maksā no 3-5Ls, kas labi atspoguļo tā vērtību. Lai gan vīns ir salds, tas ir kvalitatīvs, bagāts ar interesantām niensēm un kopumā garšīgs. Labs pirkums!

Garša -  laba
Pielietojums - jaunu meiteņu ballīte, bēres, vecmāmiņas dzimšanas diena, vakars pie televīzora
Cena - apmierinoša
Pieejamība - laba




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru