svētdiena, 2014. gada 9. februāris

Fuego Austral Cabernet Sauvignon

Pēdējā ierakstā izcēlu pagājušā gada labākos un sliktākos pirkumus. Otrs labākais pirkums un vislētākais vīns bija Fuego Austral Chardonnay. Šodien pārbaudīšu vai šī vīna sarkanais brālis ir tikpat labs. Ja arī tas izrādīsies sūds pēdējais, vismaz cena būs atbilstoši zema.


Fuego Austral Cabernet Sauvignon

Valsts - Čīle
Alkohols - 13%
Vīnogu šķirne - Cabernet Sauvignon
Vīns - Sarkans, sauss

Par ražotāju jau runājām šajā rakstā: Fuego Austral Chardonnay. Šim vīnam ir visas normāla vīna pazīmes. Ir norādīts, gan ražas gads, gan valsts un reģions, gan vīnogu šķirne. Un šis vīns ir no tālās Dienvidamerikas, nevis no Vācijas vai kādas citas tuvas Eiropas valsts. Un tas vēl joprojām maksā 3.12 eiro. Protams, uz pudeles nav attēlots kāds konkrētas krāsas dzīvnieks, bet tomēr liek aizdomāties, cik patiesībā maksā vīns ko liekam uz galda. Lielā mērā tieši pieprasījums nosaka cenu un tā ir mūsu pašu muļķība, kas pie vainas tajā, ka mums par pilnīgiem mēsliem liek maksāt 4-5 eiro. Ja visi kā traki pirktu Fuego šaubos, ka cena ilgi paliktu 3-5 eiro robežās.


Ražotājs tik ļoti aizrāvies ar pasakām par Uguns Zemi, īpaši neiespringst paša vīna raksturošanā. Letiņi uzķēruši mellenes un upenes aromātā. Smaržā sajūtu mellenes, meža zemenes un marmelādi. Smarža piesātināta, sabalansēta un viegli saldena. Garšā sajūtu vieglas upenes, kazenes un mellenes. Garša piesātināta, asa un augļaina. Noteikti ieteiktu šim vīnam piemeklēt kādu sieru, vai papildināt savas pusdienas ar šo vīnu. Pēcgaršā sajūtu upenes, ķiršus un vieglu kafiju. Mani patiesībā vairs nepārsteidz tas, ka šis vīns ir garšīgs. Ne velti baltais Fuego ieguva vietu uz goda pjedestāla. Tikai atgādinu, ka šis vīns ir salīdzinoši ass, kā garšīgs pliķis pa seju. Es protams dzeru tāpat, bet netrenētām mutēm vēlreiz iesaku piekombinēt kādas uzkodas.


Patīkams pārsteigums ir tas, ka Fuego šobrīd ir drusciņ labāk izplatīts nekā pēdējā reizē kad gāju izlūkos. Diviem veikaliem, kuros to varēja iegādāties līdz šim ir pievienojies Super Netto. Zinu, ka visi šie ir tā saucamie lētie veikali, bet ja mēs uz turieni ejam pēc vīna nevis pēc veciem salātiem un varam izturēt smaku, tad viss ok. Vīnu atradu veikalos Maxima, Bez uzcenojuma un Super Netto.


Maxima - 4.82
Bez uzcenojuma - 3.12
Super Netto - 5.11

Cena no 3-5 eiro ir atbilstoša, bet jocīga. Neredzu iemeslu piemaksāt 2 eiro, ja var taču vienreiz aizbraukt uz veikalu Bez uzcenojuma un nopirkt kaut vai kasti šī vīna par 3 eiro par pudeli. Interesanti arī tas, ka bomžu veikalā Super Netto Fuego ir visdārgākā cena. Katrā gadīdījumā arī 5 eiro ir pieņemama cena ņemot vērā vīna garšu.

Garša - laba
Pielietojums - Papildinājums sātīgām ne veģetāriešu pusdienām(ar gaļu, daudz gaļas)
Cena - laba
Pieejamība - viduvēja

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru