trešdiena, 2014. gada 12. februāris

Gran Castillo Tempranillo Rose

Neizbēgami tuvojas visu mīlētāju un senākās profesijas diena, jeb svētā Valentīna diena. Šogad tā necerēti iekritusi piektdienā, kas garantē vīna patēriņa pieaugumu, jo nav jāuztraucas par to, ka nākamajā dienā jāiet uz darbu. Aiz skumjām varēs pielikties mūžīgie vientuļnieki, iesildīt savas pusītes varēs vienas nakts mīlnieki un arī visi pārējie bezrūpīgi varēs tukšot vīna glāzes. Šoreiz jautājums nav par to vai un cik daudz dzert, vienīgais jautājums ir ko dzert. Kā būtu ar saldu rozā vīnu? Izklausās atbilstoši Vaļeras dienai Latvijā.


Gran Castillo Tempranillo Rose

Valsts - Spānija
Alkohols - 11.5%
Vīnogu šķirne - Tempranillo
Vīns - Rozā, pussalds

Par mitoloģisko ražotāju jau runājām iepriekš: Gran Castillo Family Selection Shiraz. Nav liels pārsteigums, ka šajā rosē ir izmantotas tieši tempranillo šķirnes vīnogas. Tempranillo ir vīnogu šķirne ko patērētāji nereti asociē ar Spāniju, jo tā ir pamat vīnoga slavenajos Rioja sarkanvīnos. Paši spāņi to uzskata par savu dižciltīgo vīnogu. Lai gan tempranillo ir diezgan neitrāls raksturs un ar sevi asociētās rakstura īpašības tas pārsvarā iegūst no ozolkoka, tam esot vieglas plūmju un zemeņu nianses.


Ražotājs neko par savu vīnu nevar pateikt, tik vien, ka tas esot brīnumu pilns. Letiņu anotācija: "Spānijas pussalds vīns. Kvalitatīvs vīns." Un viss, neko vairāk viņi par savu produktu nespēj uzrakstīt, vai tiešām šis vīns ir tik pretīgs? Smaržā sajūtu avenes un vieglu zemeņu-ķiršu kompotu. Smarža viegla, augļaina un saldena. Garšā sajūtu neko, izņemot saldu alkoholisku sulu. Garša pārspīlēti salda un neinteresanta. Pēcgaršā sajūtu ķiršus, zemenes un citrona miziņu. Pēcgarša augļaina, saldena ar neuzmācīgu rūgtumiņu. Vīns ir ciešams, tas nav negaršīgs, bet nav arī nekas ko kāds varētu izbaudīt. Lieliski, ja vajag vienkārši pielikties.


Visos veikalos, kuros iegriezos šis vīns bija, pilnīgi visos. Super Netto gandrīz neatradu šo vīnu, es vēl cenšos izšķirties tieši ar kādu garīgo atpalicību slimo cilvēks, kurš tur izkārto vīnus. Super Netto vīna plaukts aizņem aptuveni divus metrus, kas ir nenormāli maz. Nespēju aptvert kā tik skaitliski maz vīna pudeles var tik debīli un mulsinoši izkārtot. Sarkanais Gran Castillo atrodas pa labi augšā, baltais pa kreisi apakšā, bet rozā citā plauktā pie stiprajiem, pat bildē redzams, ka blakus stāv balzāms. Varbūt tā ir kaut kāda mistiska bezpajumtnieku loģika, ko cilvēks, kas nedzīvo kartona kastē zem tilta vienkārši nesaprot. Katrs veikals jau izkārto vīnus savai mērķauditorijai. Vīnu atradu veikalos Prisma, Maxima, Rimi, Super Netto, Iki, Bez uzcenojuma un Spirits and wine.


Maxima - 6.05
Rimi - 6.05
Spirits and Wine - 4.25 (akcija 3.99)
Prisma - 5.68 (akcija 3.95)
Bez uzcenojuma - 4.19
Super Netto - 5.96 (akcija 3.89)
Iki - 6.05

Cena no 4-6 eiro ir sālīta. Šādam vīnam vajadzētu maksāt 3-4 eiro, tas būtu pieņemami. Bet sakarā ar to, ka vīns ir nopērkams visur un tam acīmredzot bieži ir akcijas, atliek tikai atrast kur to var iegādāties par akcijas cenu. Katrā ziņā priekš vienkārši pielikties var pirkt arī lētākus vīnus.

Garša - ciešama
Pielietojums - Aiz skumjām aizliet mūli 14. februārī
Cena - sālīta
Pieejamība - ļoti laba

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru