svētdiena, 2013. gada 27. oktobris

Gran Castillo Family Selection Shiraz

Šodien interesanti laika apstākļi un tik pat interesants garīgais. No rīta pamodināja superīga saulīte, izejot no mājas es pat paņēmu saulenes, bet jau pēc neilga laika debesis apmācās un sāka līņāt. Ar garīgo tāpat, it kā saulainā laika dēļ jūtos forši, bet kaut kā velk eksperimentēt ar potenciāliem briesmekļiem.


Gran Castillo Family Selection Shiraz

Valsts - Spānija
Alkohols - 12.5%
Vīnogu šķirne - Shiraz
Vīns - Sarkans, pussauss

Par Gran Castillo, jeb lielo pili, nekas daudz nav atrodams. Vienīgā konkrētā informācija ir par to, ka viņu vīndari sauc Viktors Marķīzs, kurš esot īsts meistars. Viņiem esot izcili apstākļi un augsne, visjaunākās vīndarīšanas tehnoloģijas un patiesi motivēti darbinieki. Sapņaina vīzija vīnam, kas ir gandrīz tik pat populārs, kā vīns ar BALTO ZIRGU un J.P. Chenet. Interesanti arī uzraksti uz pudeles, family selection, jeb ģimenes izlase un estate bottled, jeb pildīts muižā. Neviens vārds par lielās pils ģimeni vai muižu gan nav atrodams. Kas tā par nezināmu ģimeni un mistisku muižu kur tas šīs pudeles saražotas?


Ražotājs saka, ka vīnam ir sarkano auļu un kazeņu aromāts ar maigu augļainu garšu. Letiņi uzskata, ka vīna smarža vai garša nevienam neinteresē, toties aprakstīta vīna krāsa un struktūra. Smaržā sajūtu marmelādi, ledenes, tabaku un granātābolus. Smarža maiga, viegla un skāben saldena. Garšā sajūtu kazenes, maigu meža ogu ievārījumu un saldus ķiršus. Garša maiga, izteikti salda un viegli augļaina. Pēcgaršā sajūtu melnu šokolādi, žāvētas ogu sukādes un saldas upenes. Pēcgarša noturīga, savelkoša un rūgten salda. Negaidīts pārsteigums ir tas, ka šis vīns ir garšīgs. Tas ir viegli dzerams un diezgan salds. Bet šis saldums nav uzmācīgs vai cukurots, tas ir meža ogu un augļu saldums.


Nepārsteigs, ka šāds uz brendu tendēts vīns ir labi izplatīts, pārsteidz tikai tas, ka vīns ir garšīgs. Vīnu pasaule vispār ir pārsteigumu pilna un kā izrādās arī lielās ļaunās mārketinga kompānijas spēj, pārmaiņas pēc, uztaisīt viegli dzeramu un garšīgu vīnu. Vīnu atradu veikalos Bez uzcenojuma, Rimi, Maxima, Prisma un Spirits and Wine.


Maxima - 4.99
Rimi - 5.29
Spirits and Wine - 3.85
Prisma - 4.99
Bez uzcenojuma - 3.49

Ar lielāko prieku šādu vīnu pirktu par 3Ls. 5Ls un pāri ir stipri pārspīlēti, jo vīns ir garšīgs, bet nav nekas izcils. Līdz ar to cena 4-6Ls ir neatbilstoša, bet nepārsteidz skatoties uz kompānijas būtību. Šeit jūs samaksājot piecīti vismaz iegūstat garšīgu vīnu, nopērkot zirdziņvīnu, jūs samaksājiet 3Ls par faking zirgu uz pudeles.

Garša - laba
Pielietojums - Atpūšoties pie dabas, vai citā vietā, kas neatļauj gremdēties sarežģītā vīnā.
Cena - sālīta
Pieejamība - laba

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru