pirmdiena, 2013. gada 14. oktobris

Estrella De Murviedro Moscatel

Šodien ārā superīgs laiks. Spīd saule, neviena mākonīša, rudens lapas, lieliska diena pastaigai. Ja jau eju pastaigāties, kapēc pie reizes neapstaigāt veikalus un neiegādāties vīnu. Pēdēja laikā bieži nācies dzirdēt par šiem saldajiem Estrella vīniem, izskatās, ka tie zināmās aprindās ir populāri. Tajā pašā laikā arī zirdziņvīns un J.P. Chenet ir populārs, bet jūs jau ziniet kā šie divi briesmekļi garšo. Jānoprovē, kas šim lācītim vēderā.


Estrella De Murviedro Moscatel

Valsts - Spānija
Alkohols - 10%
Vīnogu šķirne - Muscat
Vīns - Balts, salds

Vīna nams Bodegas Murviedro dibināts 1927.gadā, Valensijā. Viņi cenšoties apvienot jaunākās vīndaru tehnoloģijas ar senām tradīcijām un izveidot kvalitatīvus, oriģinālus vīnus. Šobrīd kompānija koncentrējas uz savu vīnu brendiem un to izplatību pēc iespējas vairāk valstīs un veikalos. Izskatās, ka Murviedro zina, kas jādara. Viņi arī neslēpj, ka strādā pie mārketinga, nevis kvalitātes, saldos vīnus jau pirks tā pat. Viņu mājaslapā par konkrēto vīnu rakstīts, ka to gatavo līdzīgi, kā vācu ledus vīnu. Tas jau nekas, ka no sasalušām vīnogām sanāk ļoti maz sulas un vīns ir tik vērtīgs, ka Latvijā pus pudele ledus vīna maksā ap 20Ls. Un delikāto ledus vīna audzēšanas procesu var izjaut neparedzēti laika apstākļi un citas ķibeles. Protams spāņi varētu saražot miljoniem litru ledus vīna, eksportēt to pa visu pasauli un tirgot par 3Ls, ja viņiem vispār būtu tāda lieta, kā sals. Es protams neceru, ka ražotāji atklāti pateiks, ka gāž savam vīnam klāt cukuru, bet šitādu bulšitu uzrakstīt ir jāmāk. Pienācis laiks nogaršot, kā tad šis spāņu "Eiswein" garšo.


Viss, ko ražotājs par savu vīnu var pateikt ir tas, ka tas esot bagātīgs, piesātināts un salds. Karoče daudz cukura piegāzuši klāt. Smaržā sajūtu saldu citronu, banānus un bumbierus. Smarža viegla un augļaina. Garšā sajūtu cukura sīrupu un medu. Garša nesabalansēti salda, praktiski var just tikai cukuru. Pēcgaršā sajūtu kokakolu, drebuļus un galvassāpes nākamajā rītā. Pēcgarša skāba, ļoti līdzīga, kā pēc malka siltas kokakolas. Vīns ir lēts un salds, un tā arī garšo. Ja tev prasās pēc kaut kā nenormāli salda un nav bail no galvassāpēm nākamajā rītā, šis ir priekš tevis.


Kā jau minēju ražotāja aprakstā, šie zina, kas jādara. Vīns nopērkams gandrīz katrā veikalā kurā iegriezos. Būšu atklājis jaunu paņēmienu, kā bez jebkādām vīna zināšanām izvēlēties labu vīnu, vienkārši jāņem tādu kuru var nopirkt pēc iespējas mazāk veikalos. Vīnu atradu veikalos Rimi, Maxima, Prisma, Super Netto, Iki, Bez uzcenojuma un Spirits and Wine.


Maxima - 3.79
Prisma - 3.79 (akcija 2.99)
Rimi - 3.79 (akcija 2.99)
Super Netto - 3.69
Iki - 3.79
Bez uzcenojuma - 3.10
Spirits and Wine - 3.80 (akcija 2.99)

Cena 3-4Ls ir dārga, bet saprotama. Mārketings un cukurs taču maksā naudu. Man protams besī tas, ka mums patērētājiem sanāk par to visu maksāt. Aicinu Latvijas patērētājus nebūt aitiņām un tomēr izvēlēties kvalitāti pār šādiem brendiem, vēl jau paliek citas entās valstis kur muļķi samaksās par mārketingu un cukuru.

Garša - Pilnīgs cukurs
Pielietojums - Šādu vīnu varētu dzert vientuļa, super skumja jaunava ar nedaudz mazohistiskām sevis sodīšanas tieksmēm.
Cena - Cukura cenas spānijā acīm redzot dārgas
Pieejamība - Ļoti laba

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru