svētdiena, 2013. gada 6. oktobris

Caracter Bonarda Cabernet Sauvignon


Šodien tik drūma diena, visu dienu apmācies. Izskatās, ka sliktais laiks mudina cilvēkus doties iepirkties. jo šodien pie lielveikalu kasēm bija parastai svētdienai netipiskas rindas. Iki, kur darbojās tikai viena kase, rindā stāvēja padsmit cilvēku. Šādos apstākļos atliek vien pacietīgi sagaidīt savu kārtu, atgaiņāt "man tikai.." rindā līdējus un iegādāties kāroto vīnu.


Caracter Bonarda Cabernet Sauvignon

Valsts - Argentīna
Alkohols - 13%
Vīnogu šķirne - Bonarda un Cabernet Sauvignon
Vīns - Sarkans, sauss

Ražotājs pietiekami neinteresants. Bodegas Santa Ana dibināts 1891. gadā, šo 120 gadu laikā kļuvis par vienu no vadošajiem ražotājiem vietējā tirgu un 50 pasaules valstīs kur nopērkami viņu vīni. Interesanti ir tas, ka Santa Ana audzē vīnogas ne tikai ierastajā Mendozā, bet arī San Juan un Catamarca reģionos. Nekādas sarkanas iezīmes nesaskatu, tas liek domāt, ka Santa Ana ražo kvalitatīvus vīnus. To mēs tūlīt pārbaudīsim.


Ražotājs raksta par sarkano augļu garšu un bāleliņi vienkārši par augļu garšu. Varēja jau ko vairāk aprakstīt. Ja pat ražotājam nav ko teikt par savu vīnu, tas liek domāt, ka pudelē nekas labs nevar būt. Smaržā sajūtu ierūgušus ābolus, melnās plūmes, avenes un melleņu kūku. Smarža labi attīstās, sākumā jūtami tikai āboli, bet jau trešo reizi iesmaržojot atveras lieliski jauni aromāti. Garšā sajūtu upenes, ķiršus un negatavas ogas. Garša nesabalansēti, bet patīkami skābena. Pēcgaršā sajūtu upeņu lapas, saulē izkaltušus ķiršus un sīvas ogas. Pēcgaršā dominē skābeni rūgti tanīni, kas uz brīdi pamatīgi savelk muti čokurā, pēc tam patīkama ilga pēcgarša. Vīns ir garšīgs, bet jums jābūt pacietīgiem. Sākumā smarža liekas nepatīkama, bet vairāk kārt smaržojot deguns aprod ar aso aromātu un sāksiet sajust superīgas lietas, kā piemēram melleņu kūku.


Lai gan lielveikalos šo vīnu nav grūti atrast, nevienā no outlet veikaliem konkrētā vīna nebija. Prismā un Spirits and wine bija vīni no Caracter sērijas, tikai ar citām vīnogu šķirnēm. Vīnu atradu veikalos Rimi, Maxima un Iki.

Rimi - 3.39
Iki - 3.45
Maxima - 2.55 akcija



Cena no 3-4 ir gandrīz pieņemama, man patiktu, ja ik pa laikam uz super akciju šo vīnu varētu iegādāties par 2Ls. Ir jābūt pietiekami pacietīgam un zinošam lai spētu sajust un novērtēt šī vīna lieliskās garšas nianses, kas slēpjas aiz robustā aromāta.


Garša -  laba (esiet pacietīgi)
Pielietojums - Vīnu vakars draugu lokā, laba kompānija pie kādas retro filmas.
Cena - nedaudz par dārgu
Pieejamība - viduvēja

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru