piektdiena, 2014. gada 21. februāris

Fox Grove Shiraz Cabernet

Man par laimi ziema beidzās tā īsti pat nesākusies. Kā pēdējās ziemas pazīmes šur tur palikušas vien pelēkmelnas mikro kupenas. Es vienmēr esmu prātojis, kā šīs atbaidošās sniega, dubļu un ledus čupiņas spēj izdzīvot pat līdz vēlam pavasarim. Šodien ieraudzīju pievilcīgu pudeli par ļoti pievilcīgu cenu un lieta darīta.


Fox Grove Shiraz Cabernet

Valsts - Austrālija
Alkohols - 13.5%
Vīnogu šķirne - Shiraz un Cabernet Sauvignon
Vīns - Sarkans, sauss

Fox Grove, jeb lapsu birzs ir mākslīgi radīts brends, kas pieder milzīgai franču kompānijai GCF. Les Grands Chais de France, kas aptuvenā tulkojumā no franču valodas būtu lieliskie vīndari no Francijas, iepērk austrāļu vīnu, izdomā pievilcīgu brendu un tirgo to, kā kaut ko īpašu. Protams, ka Austrālijā tāda vīna nav un protams, ka tam nav nekāda saistība ar lapsu birzi. Varu pačukstēt par to, ka GCF ir atbildīgs par mēslaino J.P.Chenet, kas automātiski vieš neuzticību pārējiem šo neliešu produktiem. Protams, nav vajadzības pirms laika norakstīt šo vīnu, arī alkatīgam mērkaķu baram var nejauši izdoties garšīgs vīns.


Nedz ražotājs, nedz izplatītājs pat necenšas raksturot šo vīnu. Ar katru mirkli samazinās cerība, ka šis vīns varētu būt garšīgs. Smaržā sajūtu ķiršus, avenes un pārvārītu ķiršu kompotu. Smarža maiga, augļaina un viegli saldena. Garšā sajūtu upenes, avenes un ķiršus. Garšā augļains, viegli saldens ogu salikums. Pēcgaršā sajūtu sulīgus ķiršus, upenes un jāņogu ievārījumu. Pēcgarša īsa, viegli skābena un vilinoša. Kā jau iepriekš minēju, pat garīgi atpalikušu mērkaķu bandai var paveikties, vīns ir patiešām garšīgs un ļoti viegli dzerams. Aromāts gan tā īsti atvērās kādu pusstundu pēc pudeles atvēršanas, tāpēc esiet pacietīgi.


Pirmais veikals, kurā šo vīnu ieraudzīju bija arī vienīgais kur to var nopirkt. Arī konkrētajā veikalā šo vīnu redzu pirmo reizi, tāpēc pieļauju, ka tas varētu būt jaunums Latvijā, laiks rādīs. Katrā ziņā vīns ir lēts un garšīgs, neredzu problēmu ieplānot iegriezties konkrētā veikalā. Vīnu atradu veikalā Bez uzcenojuma.

Bez uzcenojuma - 3.89

Cena ap 4 eiro ir ļoti laba ņemot vērā, ka vīns ir patiešām garšīgs. Žēl, ka to vēl nevar iegādāties lielveikalā kopā ar maizi un desu, bet mums lēnām jāsāk mācīties pēc vīna doties uz vīna veikaliem. Varbūt Bez uzcenojuma nav tas labākais piemērs vīna veikalam, bet ja runa iet par garšīgiem un lētiem vīniem, šeit var atrast īstas pērles. Protams, var arī smagi iegrābties, jo viņi tirgo visu pēc kārtas un lielākā daļa ir mēsli.

Garša -  laba
Pielietojums - Jebkurā kompānijā izņemot pašpasludinātos pussaldo vīnu dzērājus.
Cena - ļoti laba
Pieejamība - ļoti slikta

1 komentārs:

  1. Mans mīļākais vīns! :D Dzērienos bez uzcenojuma vairs nav, taču ir Mego. Parasti 6.99, bet bieži akcijas pa 4.99. Ja nu vēl kādam noder :)

    AtbildētDzēst