trešdiena, 2014. gada 5. marts

Gato Negro Cabernet Sauvignon

Šodien gribās kaut ko rēcīgu un, cerams, garšīgu. Atminos, kā novembrī aprakstīju vienu smieklīgu pudeli ar trieku ķērušu kaķi uz etiķetes un man šis vīns esot pat paticis. Ko tur daudz domāt, jānoprovē arī sarkanais. No manis apmeklēto veikalu saraksta tiek izsvītrots Super Netto, jo vienīgais man tuvais geto nesen aizklopēts ciet. Bija jau arī viens izcili pretīgs zaņķis, man prieks par to, ka tur vairs nebūs jāiet.


Gato Negro Cabernet Sauvignon

Valsts - Čīle
Alkohols - 13.5%
Vīnogu šķirne - Cabernet Sauvignon
Vīns - Sarkans, sauss

Ķerto kaķi nedzeru pirmo reizi, par vīna namu var izlasīt šeit: Gato Negro Chardonnay. Ja neņem vērā kaķi un debīlo nosaukumu, šis ir standarta jaunās pasaules klišejas vīns. Čīle, visiem zināmā lēto vīnu zeme. Cabernet Sauvignon, vispopulārākā sarkanā vīnoga visā pasaulē. Lēts un garšīgs, ja vīns tāds nebūtu jaunās pasaules vīnus vispār neviens nepirktu. Tātad vienīgais, kas šo vīnu atšķir no citiem līdzīgiem vīniem, kuru, starp citu, netrūkst, ir kaķis, kas, protams, nekādi uz vīna kvalitāti neatspoguļojas. Es domāju, ka šī atšķirības zīme ir ļoti gudrs gājiens, jo cilvēkiem vienmēr vieglāk atcerēties kādus pazīstamus tēlus, nekā nosaukumus svešvalodās, kurus vairums neprot pat izrunāt. Tādā veidā šis citādi parastais vīns var sev nodrošināt pastāvīgus pircējus. Neskaitāmas reizes esmu redzējis pircējus vīna nodaļā izmisīgi skenējot vīna plauktus, cerībā atrast nu to īsto garšīgo vīnu, kura nosaukumu nevar atcerēties.


Ražotājs izceļ upeņu aromātu un augļainu sarkanu ogu garšu. Tautieši uzrakstījuši nedaudz savādāk, bet doma līdzīga. Smaržā sajūtu upenes un grauzdējumu. Smarža izteikta, augļaina un viegli piparota. Garšā sajūtu kazenes, upenes un melnos piparus. Garšā izteikts meža ogu saldums ar atspirdzinošu pipariņu. Pēcgaršā sajūtu mellenes, upenes un melno šokolādi. Pēcgarša noturīga, viegli rūgta, salda un skābena, lielisks balanss. Kā jau iepriekš pieminēju, vīns ir klišejiski garšīgs. Kas ir labi, jo lēts un garšīgs ir tieši tas ko vēlamies.


Tā pat kā baltais brālis, šis vīns nopērkams gandrīz katrā bodē, kas vēl nav aizvērusies. Atradu vīnu veikalos Maxima, Rimi, Prisma, Iki, Bez uzcenojuma un Spirits and wine.


Maxima - 4.82
Rimi - 4.97
Spirits and Wine - 4.48
Prisma - 4.97
Bez uzcenojuma -4.25
Iki - 5.11

Eiro ieviešana šī vīna cenu nav negatīvi ietekmējusi. Tas vēl joprojām ir salīdzinoši lēts. Iki jau kārtējo reizi pierāda, savu vietu kā sūdīgākais veikals kur iegādāties vīnu. Tieši kāds ir viņu attaisnojums dārgākajai cenai? Viņi izīrē telpas kādā prestižā vietā? Viņi saviem bezpajumtnieku paskata darbiniekiem maksā lielākas algas? Iki vispār ir ekskluzīvs veikals un nevajag te daudz dirsties, savādāk aizvedīs uz mežu? Godīgi sakot man nav ne jausmas.

Garša - laba
Pielietojums - Ja ir vajadzīgs lēts, bet garšīgs sarkanvīns, ko iegādāties vairākkārt.
Cena - atbilstoša
Pieejamība - ļoti laba

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru