svētdiena, 2014. gada 16. marts

El Emperador Merlot

Sveiciens visiem šīs sezonas ziemas otrajā mēģinājumā mūs apsaldēt. Pirmais bija pilnīga izgāšanās, bet ziema jau nav vakarējā, mēģinās vēlreiz. Līdz ar sniega segu, parādās vēlme pēc sarkanvīna. Nekad nevajag sev atteikt, ir tāds teiciens. Es gan uzskatu, ka ir atsevišķi cilvēki un gadījumi kad vajag, piemēram, slepkavām, izvarotājiem vai Putinam. Šis gan nav tāds gadījums.


El Emperador Merlot

Valsts - Čīle
Alkohols - 12.5%
Vīnogu šķirne - Merlot
Vīns - Sarkans, sauss

Izskatās, ka šim vīnam nav konkrēta ražotāja, jo nespēju atrast pilnīgi nekādu informāciju. Vīns pudelē pildīts firmā ar vācisku nosaukumu, kura it kā atrodas Francijā. Par firmu arī neko lādzīgu nevaru atrast. Shēma saprotama, firma iepērk no Čīles random vīnu, kaut kur Vācijā vai vienalga kur sapilda pudelēs, izdomā nosaukumu un tirgo, kā autentisku Čīles produktu. Nav pat svarīgi kas audzē vīnogas, vai kāds ir nosaukums, galvenais lai tas cilvēkiem asociējas ar ko īpašu. Diez vai kāds pirks vīnu ar nosaukumu "Čīles parastais".


Firma saka, ka vīnam ir sarkano ogu aromāts ar intensīvu augļu garšu. Letiņi pārtulkojuši, kā sarkano augļu aromāts un piesātinātu krāsu. Izskatās, ka tulkotājs sāka tulkot un tad, kad saprata, ka iebraucis auzās vienkārši piedomāja nobeigumu un fuck it, neies jau pārrakstīt. Smaržā sajūtu žāvētas plūmes, upenes un granātābolus. Smarža piesātināta, skābena un viegli asa. Garšā sajūtu upenes, kazenes un alkoholu. Garša piesātināta un jūtami alkoholiska, kaut gan vīnam ir tikai 12.5%. Pēcgaršā sajūtu upenes, upenes un upenes. Pēcgarša pilnīgi atgādina par carmenere, savelkoša un noturīga. Garša ir ok, vīns ir smagnējs, kā jau merlot, bet izpildījums ir diezgan sakarīgs.


Esmu nedaudz vīlies, biju gaidīji, ka firma šo mākslīgi izveidoto vīnu ieliks visos iespējamos veikalos. Kā tad savādāk vīnu, kura pašizmaksa ir 0.07 eiro padarīt par pārdotāko pasaulē? Noteikti, ne ieliekot vīnu 2 veikalos un gaidot ziemassvētkus. Vīnu atradu veikalos Prisma un Spirits and wine.

Spirits and wine - 4.95 (akcija 3.96)
Prisma - 5.83 (akcija 4.45)

Cena no 4-7 eiro ir it kā ok, bet zinot firmas shēmu varētu būt stipri zemāk. Arī garša nav nekas īpašs, tāpēc neredzu jēgu par šo mākslīgo brendu maksāt 7 eiro.

Garša - Ok
Pielietojums - Kad nejauši sanāk uzcept kotletes, vai patīk smagnēji merlot
Cena - sālīta
Pieejamība - slikta

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru