svētdiena, 2014. gada 30. marts

Foot of Africa Chenin Blanc

Šādu neizteiksmīgu, nepievilcīgu un visādā citā veidā neinteresantu pudelīti uzgāju blandoties pa vīna bodi. Sākumā iedomājos par to kāds stulbs vīns, neviens tādu droši vien pat nepamana, kur nu vēl nopērk. Bet vēlāk padomāju par to, ka kāds vīndaris taču šo vīnu ir izveidojis, varbūt viņš neko nejēdz no dizaina un mārketinga. Bet ja viņš neko nejēgtu arī no vīna, tad jau viņam šajā biznesā nav ko darīt. Vīns arī nebija pārlieku lēts, tā nu es nolēmu noriskēt un noprovēt šīs vienkāršas pudeles sastāvu.


Foot of Africa Chenin Blanc

Valsts - DAR
Alkohols - 13.5%
Vīnogu šķirne - Chenin Blanc
Vīns - Balts, sauss

Varbūt šoreiz būšu trāpījis desmitniekā, jo vīna nams Kleine Zalze, kas atbildīgs par šo vīnu ir tiešām ievērības cienīgs. Ja mājas lapā rakstītajam var ticēt var neticēt, tad pāri par 100 apbalvojumiem pēdējo trīs gadu laikā nav joka lieta. Ja tādi mārketinga magnāti, kā J.P.Chenet medaļas saviem mēsliem var vienkārši nopirkt, citiem atliek tikai darināt lieliskus vīnus. Šis nams savus vīnus ražo ievērojot vecās pasaules tradīcijas. Viņu rīcībā ir pasaules slavens vīndaris Johans Jūberts, kurš nav bez saviem apbalvojumiem. Izskatās cerīgi, jāķeras klāt garšošanai.


Ražotājs daiļrunīgi apraksta savu vīnu, laims, guava un krams. Tautieši noslinkojuši un uzrakstījuši, ka tas ir vīns. Nu paldies man jau likās, ka šņabis tagad gurķīšus noliekam malā. Smaržā sajūtu citronu, mauriņu, citronzāli un vieglus persikus. Smarža maiga, rotaļīgi salda un skābena, pilnīgi gribās trīs reizes pasmaržot pirms likt pie lūpām. Garšā sajūtu persikus, saldo krējumu un zaļus bumbierus. Garša krēmīga, izteikti augļaina, ar ozolkoka pieskaņu un vieglu saldumiņu. Pēcgaršā sajūtu citrona miziņu, laimu un zaļus ābolus. Pēcgarša noturīga ar vieglu rūgtuma pieskaņu. Ļoti labi, kaut gan šis ir Kleine Zalze lētākais vīns. Superīgs aromāts, lieliska garša, vienīgais pie pēcgaršas nedaudz jāpiestrādā. Kopumā es šo vīnu vērtēju, kā ļoti garšīgu.

Kā jau minēju sākumā, mārketings šitiem vājš, tādēļ arī nevienā lielveikalā šo vīnu neatradīsiet. Toties vīndaris visu naudu un uzmanību pievērš sava vīna kvalitātei un garšai, tieši tas ko mēs vēlamies. Vīnu atradu veikalos Bez uzcenojuma un Spirits and wine.

Spirits and wine - 5.26
Bez uzcenojuma - 4.25

Cena 4-5 eiro ir vairāk, kā atbilstoša šim vīnam, jo tas izrādās ir ļoti garšīgs. Ja sanāk pabūt kādā no šīm bodēm noteikti pievērsiet uzmanību šim chenin blanc. Tikai atgādinu, šis ir chenin blanc un vēl pie tam no DAR, pilnīgi absolūti noteikti pasniegt aukstu!

Garša - ļoti laba
Pielietojums - Karsta, saulaina vasaras nedēļas nogale, ieteicams zaļumos.
Cena - atbilstoša
Pieejamība - slikta

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru