sestdiena, 2014. gada 8. marts

Patriarche Heritage Demi Sec

Šodien par godu vispasaules sieviešu dienai, jānoprovē kāds dzirkstošais vīns. Sievietes esot visu problēmu cēlonis un risinājums. Par to katrs pats var spriest, bet jāatzīst, ka dārgās dāmas nepārprotami pelnījušas sev izrādīto uzmanību. Jāatzīst, ka jau vēsturiski Latvijas tirgus pārbāzts ar dažādiem Latvijā, Lietuvā un Krievijā ražotiem vīnu saturošiem gāzētiem dzērieniem, ko vairums atļaujas saukt par šapjiem. Smieklīgi, kā dzērienu ko likums neļauj pat saukt par vīnu, mēs saucam par kaut ko tik dižciltīgu, kā šampanieti. Tāds nu ir mūsu padomju laika mantojums, stulbums un aprobežotība. Tieši tā, tādi mēsli, kā sveckoe, bosca vai, piemēram, alita nav pat vīni, bet gan sagāzēti dievs vien zina kādi sūdi. Viņu noslēpums ir tajā, ka caur cukuru un gāzi neviens nejūt ko viņš dzer.


Patriarche Heritage Demi Sec

Valsts - Francija
Alkohols - 11%
Vīnogu šķirne - Ugni Blanc un citas
Vīns - Dzirkstošs, pussauss

 Vīnu darina franču uzņēmums Patriarche Pere et Fils, jeb patriarhs tēvs un dēls. To dibinājis francis vārdā Žanis Batists Patriarhs 1780. gadā. Viņu lapā pa lielam arī nekas vairāk nav rakstīts. Kāpēc šis produkts ir dzirkstošais vīns, bet sveckoe nav? Nu pirmkārt tas pirms kļuva dzirkstošs bija vīns. Vīns ir raudzēta vīnogu sula, vēlams ar nosakāmu šķirni un izcelsmi. Otrkārt šis vīns ar otrreizējās raudzēšanas vai sliktākajā gadījumā CO2 pievienošanas palīdzību iegūst burbuļus. Nav nemaz tik sarežģīti. Kādas briesmu lietas notiek bosca cehā, ja viņiem uz pudelēm jāraksta vīnu saturošs gāzēts dzēriens? Viennozīmīgi nekas labs.


Žaņa 230 gadus vecais uzņēmums nebūt nav pretimnākošs ar informāciju. Arī Letiņi neko vairāk par izsmalcināts un burvīgs negrib atklāt. Smaržā sajūtu vieglas un spirgstošas cidonijas un nedaudz zemi. Smarža izteikti skābena ar maigu saldumiņa pieskaņu. Garšā sajūtu persikus, apelsīnus un C vitamīnu. Garša skābena un viegli salda. Pēcgaršā sajūtu cidonijas un citrona miziņu. Pēcgarša īsa, skābena un viegli rūgtena. Pa lielam šis dzirkstošais vīns ir garšīgs, bet nekas atmiņā paliekošs. Vismaz dzerot šādu produktu nav jābaidās no rīta pamosties ar dzeltenām acīm.


Diezgan reti sastopams vīns, bet vismaz vienā lielveikalu tīkla to atradu. Vīnu atradu veikalos Maxima, Bez uzcenojuma, Spirits and wine un Eirovīns.


Maxima -6.05
Spirits and Wine - 5.68
Bez uzcenojuma - 3.83
Eirovīns - 5.71(Viņu mājaslapā gan cena norādīta latos)

Šo vīnu izplata vīnu veikalu tīkls Eirovīns, bet citā veikalā šis vīns ir krietni lētāks. Ja godīgi nebūtu pircis šo vīnu, ja nebūtu tik pievilcīga cena, par 6 eiro var nopirkt galvas tiesu labākus burbuļus. Līdz 4 eiro, cena ir laba.

Garša - laba
Pielietojums - Ja gribi kādu apsveikt un negribi viņu noindēt ar sveckoe.
Cena - no labas līdz sālītai
Pieejamība - vidēja

P.S. Šodien nedaudz sašutu, sociālie tīkli pārbāzti ar bildēm kur vīrieši apsveic savas vistuvākās dāmas ar augstāk pieminētajiem mēsliem un viņas vēl pasaka paldies. Tāpēc arī tāda viegli izglītojoša tematika. Godīgi, tu savai sievietei nopērc lētāko iespējamo sūdu ar burbuļiem ķeksīša pēc, kā lētai ielasmeitai? Nesaprotu arī dāmas, kas internetā ieliek bildi, kas parāda, ka viņas vīrietis ir žīds un viņas vēl pasaka paldies. Nav jau jātērē bagātība, bet visam ir savas robežas. Konkrētie gadījumi nopirktu "šampi" arī par 0.50 eiro, ja lietuvieši tādu sūdu uztaisīs.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru