ceturtdiena, 2014. gada 13. marts

3 Blind Moose Chardonnay

Saule mijās ar labu garastāvokli, nu vismaz man. Šajā saulainajā dienā sagribējās nopirkt kaut ko interesantu un varbūt nedaudz komisku. Kad ieraudzīju šo pudeli uzreiz sapratu, ka tas ir tas ko gribu šodien. Šī pudele jau pati par sevi ir joks. Trīs aļņi ar saulesbrillēm dzer vīnu, nopietni? Desmit no desmit par noformējumu, vienkārši lieliski. Protams, jāpatur prātā, ja vīns ir negaršīgs tas viss alnim zem astes. Nu ko to mēs tūlīt uzzināsim.


3 Blind Moose Chardonnay

Valsts - ASV, Kalifornija, Lodi ieleja
Alkohols - 13%
Vīnogu šķirne - Chardonnay
Vīns - Balts, sauss

Trīs aklo aļņu vīnu darina vīnā namā Turner Road Vintners, vīndaris un nama direktors ar 20 gadu pieredzi vīna industrijā Džefs Kasavans. Diemžēl tā arī ir visa informācija ko atradu par šo foršo pudeli, jo mājas lapas viņiem nav. Varbūt tā arī labāk, kāpēc ieguldīt naudu mārketingā, ja var ieguldīt kvalitātē. Kā nekā garša uzrunās cilvēkus labāk, kā reklāmas triki, sapņu pasaulē. Realitātē vīns var garšot pēc kanāla ūdens, bet ar labu mārketingu tas tā pat var būt pirktākais vīns visā pasaulē. Citēju uzrakstu uz pudeles: Patiesībā aļņi nav akli. Tāpat kā mēs, tie skaidri redz to ka darināt un izbaidīt lielisku vīnu vajadzētu būt jautri. Saulesbrilles nav nepieciešamas.


Aļņi saka priekšā, ka vīnam ir ābolu, citrusu un ozolkoka nianses. Letiņi šoreiz noslinkojuši un uzrakstījusi tikai to, ka vīns ir no ASV un ir balts. Smaržā sajūtu salda ābola miziņas, sūnas, citrona sulu un treknus persikus. Smarža augļaina, saldskāba un viegli trekna. Garšā sajūtu vēl treknākus sulīgus persikus, nu tādus kad iekožoties visa mute, rokas un krekls ir sulā, vaniļu un saldo krējumu. Garša pilnmiesīga, izteikti augļaina un viegli saldena. Pēcgaršā sajūtu jāņogas, negatavas ērkšķogas un citrona miziņu. Pēcgarša noturīga, viegli rūgtena un smagnēja. Ja smarža un garša ir spēcīga, bet tajā pašā laikā rotaļīga, pēcgarša ir vienkārši smagnēja. Vīns ir ļoti garšīgs, trīs aklie aļņi pārbaudi ir izturējuši godam.


Kā jau varētu noprast, ja aļņi ar mārketingu nenodarbojas, vīns būs jāpameklē. Par laimi šo vīnu var nopirkt abos 2013. gada labākajos veikalos. Vīnu atradu veikalos Bez uzcenojuma un Prisma.


Bez uzcenojuma - 6.29
Prisma - 7.69 (akcija 6.29)

Lai gan cena ap 6+ eiro ir nedaudz virs mana ierastā cenu sliekšņa vīnuholismam, tā ir apmierinoša šim vīnam. Prismā trīs aklo aļņu vīns nestāv plauktā, bet gan uz akciju izvietojumiem. Es domāju, ka tas saistīts ar to, ka vīns ir 2011. gada un lai cik garšīgs tas nebūtu, izskatās, ka tas jāizdzer šogad, jo pēc tam tas būs jau zaudējis savu burvību. Ārā ir fantastisks pavasaris un priekšā karsta un superīga vasara, tā kā aiziet baudām dzīvi, šogad plānā trīs akli aļņi.

Garša - ļoti laba
Pielietojums - Kad ārā labs laiks un prātā labs garastāvoklis, ļauj saulei iespīdēt arī savā glāzē.
Cena - apmierinoša
Pieejamība - slikta

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru