svētdiena, 2013. gada 26. maijs

Johann Brunner Riesling Rheinhessen

Pēc pagājušās neveiksmes sapratu, ka šonedēļ jāņem kaut kas ar riesling vīnogu šķirni, jo šeit kļūdīties grūti. Nesaku, ka visi rīslingi ir garšīgi un dzerami, bet to, ka veikalu plauktos ir salīdzinoši maz patiešām sliktu rīslingu.



Johann Brunner Riesling Rheinhessen


Valsts - Vācija
Alkohols - 11%
Vīnogu šķirne - Riesling
Vīns - Balts, pussauss

Diemžēl neko daudz par ražotāju un vīna izcelsmi atrast nevar. Vīnu ražo vācu kompānija Export Union. Viss ko viņi par saviem produktiem atklāj mājaslapā ir "Vīni tetrapakās ir pieejami 3, 5 un 10 litru iepakojumos, mēs tiešām pakojam vīnus daudzām kompanijām visā pasaulē". Par nevienu konkrētu vīnu nekādas informācijas nav vispār. Nu neko, nāksies tikt pašam galā. Spriežot pēc uzraksta uz pudeles, vīns nāk no Rheinhessen reģiona, kas ir lielākais vīna reģions Vācijā.


Vācieši diemžēl nav tik pretīmnākoši kā pārējā pasaule un uz pudeles informācija tikai vācu valodā. Ar katru mirkli šis vīns paliek ar vien noslēpumaināks. Anotācija dzimtajā valodā saka priekšā ka vīnam piemīt augļu aromāts un sulīga, svaiga garša. Vēl vispārīgāk jau nevarēja uzrakstīt, viss jādara man pašam. Aromāts ļoti viegls un augļains, nekādus konkrētus augļus nesajūtu. Garšā var sajust saldus bumbierus un  kripatiņu saldā krējuma. Pēcgaršā zaļi bumbierāboli. Kā jau rīslingam labi sabalcēts skābums un saldums. Vīns ir izteikti viegls, gan grādos, gan garšā, ideāli piemērots baudīšanai karstā vasaras vakarā kopā ar mīļoto. Neskatoties uz ēnaino ražotāju, esmu apmierināts ar šo vīnu, garša ir laba un pielietojums sezonai atbilstošs.





Man sāk nepatikt cilvēks kurš atbildīgs par vīniem Rimi lielveikalā. Rimi pavadu visvairāk laika, jo vīnu izkārtojums ir nesaprotami sarežģīts. Vīni ir it kā sadalīti pa valstīm, tajā pašā laikā ir plaukts kur stāv tikai baltvīni, pie "augļu vīni" stāv rozā vīni un starp "Francija" vīniem stāv rieslingi no visām valstīm, baigais juceklis. Pastāv iespēja, ka šis vīns Rimi ir, bet es to vienkārši neatradu. Atradu vīnu veikalos Maxima, Iki, Veikals X.O un Spirits and Wine.





Maxima - 3.99
Iki - 3.95
Spirits and Wine - 3.09 (akcija 2.69)
Veikals X.O - 3.99

Cena 3-4 Ls ļoti atbilst garšai un kvalitātei. Man nebija žēl samaksāt 4 latus, jo netrāpijos uz akciju. Ja šim vīnam ir akcija vai tu esi iemaldījies Spirits and Wine, tad vispār nav ko domāt, jāķer ciet.


Garša - Laba
Pielietojums - ikdienā, jubilejās, pasākumos, vakaram ar mīļoto meiteni
Cena - pieņemama
Pieejamība - laba

P.S. Tulkojums no Igauņu mājaslapas par alkohola kaitīgumu: "Uzmanību! Tas ir spirts. Alkohols var kaitēt jūsu veselībai.".

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru