svētdiena, 2013. gada 12. maijs

Isla Negra Cabernet Sauvignon Merlot

Jūties apmulsis plašajā vīnu klāstā? Neesi pārliecināts, ka izvēlētais vīns būs gana labs vakaram vai svētkiem? Neko nesaproti no vīniem, bet jānopērk vīns romantiskam vakaram ar mīļoto? Negribi pārmaksāt par vīnu? Atrisināšu visas šīs aktualās problēmas, ja sekosi manam blogam. Reizi nedēļā nopirkšu vienu vīnu un pateikšu tev priekšā cik labs vai slikts tas ir. Mana aizraušanās ir vīns nevis rakstīšana, tapēc beidzam ievadu un ķēramies klāt pirmajam vīnam!




Isla Negra Cabernet Sauvignon Merlot

Valsts - Čīle
Alkohols - 12.5%
Vīnogu šķirne - Cabernet Sauvignon un Merlot
Vīns - Sarkans, sauss

Lai nesanāk vienkārši plika dzeršana, pastāstīšu nedaudz par vīndari. Vīna darītava atklāta 1995.gadā, ciematiņā ar tādu pašu  nosaukumu Isla Negra, kas spāņu valodā nozīmē "melnā sala". Ciematiņš gan neatrodas uz salas, bet gan pie okeāna, un kā rakstīts uz pudeles, tajā dzīvojot daudzi mākslinieki un rakstnieki. Iespejams tieši bohēmisko mākslinieku deļ radusies vajadzība izveidot vīna darītavu. Pašas vīnogas gan nāk no centrālās ielejas, tai skaitā no Maipo un citiem zināmiem reģioniem. Līdz ar to ciematiņa iespējamā burvība un okeāna tuvums ir maznozīmīgs. Pēc svītru koda un uzraksta uz pudeles var spriest, ka vīns pudelēs pildīts Čīlē, kas ir patīkams pārsteigums priekš tik lēta vīna.


Latviskā anotācija ir diezgan sviestaina un neprecīza. Ražotājs raksta ka vīns ir biezs un augļains ar tumšās šokolādes pieskaņu. Šim apgalvojumam daļēji piekrītu. Vīns ir vidēji biezs, par biezu vīnu es saucu tādu kuru dzerot rodas sajūta ka dzeru ļoti garšīgus dubļus un pēc pēdējā malka glāze paliek nogulsnes. Man ļoti patīk vīna sabalancētais skābums, ne velti tieši šīs divas vīnogu škirnes ļoti bieži jauc, gan jaunās pasaules, gan Bordo vīnos. Ja stipri pie tā piedomā, tiešām var sajust vieglas plūmju un tumšās šokolādes nianses, šokolādi galvenokārt dēļ patīkamā rūgtuma pēcgaršā. Salīdzinoši vāji tanīni, kas ir labi, jo vīnu var baudīt bez speciāliem ēdieniem vai piedevām. Tanīni vīnā ir tie, kas kož vaigos un padara vīnu asu. Pa lielam, vīns ir diezgan garšīgs. Šim vīnam redzu ļoti plašu mērķauditoriju, jo tas ir lēts un garša apmierinās jebkuru kurš vairs nedzer saldo kagoru.







Tas var būt kaut vai garšīgākais vīns pasaulē, bet ja jābrauc tam pakaļ uz Daugavpili, tas vairs nekam neder. Tieši tāpēc ir svarīga ne tikai vīna garša un cena, bet arī pieejamība. Šo vīnu atradu vaikalos Iki, Prizma, Veikals X.O un Bez Uzcenojuma. Ļoti žēl ka šis vīns neatradās populārajos Rimi un Maxima veikalos. Kas zin varbūt šie sarosīsies un iekļaus sortimentā pēc mana raksta.






Iki - 3.76
Prizma - 3.49
Veikals X.O - 3.72
 Bez Uzcenojuma - 2.99 (akcija - 2.39)

Cena svārstās no 3-4 lati, kas mūsdienu tirgū drošvien skaitās normāli. Šo vīnu ir vērts iegādāties par jebkuru cenu līdz 5Ls. Maksāt vairāk par 5Ls būtu muļķīgi, ņemot vērā to, ka akcijas laikā vīnam ir smieklīgi zema cena. Ļoti laba cenas un vērtības atiecība.

Ar patiesu baudu iztukšoju pudeli. Ja ieraugi šo vīnu plauktā, zini ka droši var pirk, nekļūdisies!

Garša - laba
Pielietojums - ikdienā, jubilejās, pasākumos
Cena - no smieklīgi zemas līdz pieņemamai
Pieejamība -  vidēja (ļoti iegriež tas, ka nav ne Maxima ne Rimi)

P.S. Lūdzu atvaino par gramatikas kļūdām, neesmu rakstnieks, esmu anonīmais vīnuholiķis!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru