trešdiena, 2013. gada 15. maijs

Woodhaven Chardonnay

Arā pavasaris, silti vakari, drīz jau vasara būs klāt. Īstais laiks baltvīnu baudīšanai. Jāsaka gan, ja vīns ir negaršīgs vai pārlieku dārgs, nekāda bauda gan nesanāk, mēs gribam garšīgus un lētus vīnus!


 

Woodhaven Chardonnay

Valsts - ASV, Californija
Alkohols -13%
Vīnogu šķirne - Chardonnay
Vīns - Balts, sauss

Indelicato ģimenes uzņēmums ražo vīnus kopš 1924. gada. Viss sākās kad kāds itālis vārdā Gasparé Indelicato emigrēja uz Kaliforniju un uzsāka darīt to, kas viņam padodas vislabāk, audzēt vīnogulājus vīna ražošanai. Pārdzīvoja sauso likumu, pārdzīvoja karu un tagad DFV(viņu kompanijas nosaukums) ir izaugudzis par lielu kompāniju, viņu vīni pieejami visā pasaulē. Jāsaka, ka itāļiem gan ir ģimenes vērtības, ja pēc 80 gadiem, uzņēmumu vēl joprojām vada tā pati ģimene. Ja kāds zina, kas tas par putnu uz pudeles noteikti pierakstiet komentāru, nevarēju atrast.






Latviskajā anotācijā rakstīts, ka vīna buķete bagāta ar citronu un tropisko augļu aromātiem. Labi ka uz sulas pakas ir rakstīts vai tā ir apelsīnu vai banānu sula, jo katrs tropiskais auglis it kā garšo savādāk. Uz pudeles raktīts, ka vīns ir svaigs ar persiku, bumbieru, citronu, ābolu, ananasu un vaniļas aromātu. Riktīgs puņšs sanak. Jasaka, ka tā arī ir, vīnam ir tik piesātināta un daudzpusīga garša, ka katrs ar savu unikālo garšas izpratni var atpazīt kādu no augstākminētajiem augļiem. Es noteikti sajūtu citronus, persikus un vaniļu no ozola. Tas liek noprast ka vīns ticis izturēts ozolā vai tam pievienoti ozola čipši. Tas tāds jauns paņēmiens, vīndaris netērē milzu naudu par ozolkoka mucu, bet vienkārši ieber vīnā mazus speciāli izgatavotus ozolkoka gabaliņus, kas dod to pašu efektu ko muca, tikai sanak lētāk un ātrāk. Vīns ir ļoti garšīgs!





Gribu lai saproti, ka neapmeklēju katru Latvijas vīna bodīti, tikai lielveikalus un veikaliņus, kas gadās pa ceļam. Tāpēc, ja gadījumā esmu palaidis garām kādu veikalu kurā nopērkams vīns par kuru rakstu, droši iekomentē. Atradu šo vīnu veikalos Maxima, Iki, Veikals X.O un Spirits and Wine. Biju arī Rimi un Prizma, bet viņiem abiem bija tikais sarkanie Woodhaven. Prizmā vispār bija tikai daži vīni no Kalifornijas un tos bija grūti atrast.





Maxima - 4.55 (akcija - 3.39)
Iki - 4.75 (akcija - 3.99)
Veikals X.O - 4.99
Spirits and Wine - 3.99

Esmu priecīgs redzēt, ka gan Maxima, gan Iki veikalos, kur šobrīd ir akcija, vīni ir papirkti. Tas nozīmē, ka pircēji jau tagad dzer garšīgu vīnu. Ceru ar savu rakstu sēriju panākt to lai pircēji dzer tikai un vienīgi garšīgus vīnus! Kā jau rakstīju iepriekš vīns ir ļoti garšīgs, tapēc arī 5 lati ir pieņemama cena. Skatos ka vidēji veikalos šis vīns maksā no 4.5-5 lati, tas arī labi atspoguļo vīna garšu un kvalitāti. Ja šim vīnam ir jebkāda veida atlaide, tas vienkārši jāķer kamēr tas vēl ir plauktā.

Lūdzu nedomā, ka tagad reklamēju kaut kādus izredzētos vīnus, vienkārši pirmie divi vīni izrādījās tiešam garšīgi. Gan jau es uzraušos arī uz kādiem mēsliem, kas Latvijas vīnu plauktos netrūkst.

Garša - Ļoti laba
Pielietojums - ikdienā, jubilejās, pasākumos, īpaša dzīves mirklī
Cena - no pieņemamas līdz dārgai
Pieejamība - laba, jocīgi, ka rimi un iki bija tikai sarkanie

P.S. Teicu, ka rakstīšu vienreiz nedēļā, bet esmu taču vīnuholiķis, šonedēļ būs vēlviens raksts!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru