otrdiena, 2013. gada 19. novembris

Sunrise Merlot

Tā jau nebūtu kārtīgi nosvinēta valsts jubileja, ja es nebūtu sagādājis kādu vīnu ar ko vakarā pēc salūta sasildīties. Šodien autobuss protams bija pārbāzts līdz ''ručkai'', bez tā varēja vēl novērot unikālu ķīviņu starp autobusa vadītāju un vienu normāli smirdīgu bomzi, kurš izskatījās pēc Gendolfa melnās versijas. Šoreiz gan smirdeļa buramvārdi izrādījās vājāki par vadītāja lamu vārdu krājumu un nācās pamest autobusu.


Valsts - Čīle
Alkohols - 13%
Vīnogu šķirne - Merlot
Vīns - Sarkans, sauss

Concha y Toro, jeb čaula un bullis, ir Čīles vīndaru milzis. Vīna nams dibināts 1883. gadā, kad Don Melchor Concha y Toro ievada vīnogas Maipo ielejā  no Bordo. Šobrīd Concha y Toro ir viens no ietekmīgākajiem vīna brendiem visā pasaulē, viņu vīnus var iegādāties 137 valstīs. Lai saražotu tik daudz vīna vajag ļoti, ļoti daudz vīnogu. Bet cik kvalitatīvs var būt vīns, ja to ražo tādos apjomos? To mēs tūlīt uzzināsim.


Bullis čaulā piemin tādas nianses, kā ķiršus, piparus un kakao. Tautieši šoreiz tulko precīzi un nekļūdīgi. Smaržā sajūtu upenes, kazenes, piparus un ķiršus. Smarža ekspresīva un diezgan asa. Garšā sajūtu ķiršus, sarkanos un melnos piparus, žāvētu desu un tabaku. Garša piesātināta, bieza, savelkoša, bet tajā pašā laikā patīkami sabalansēta, kārtīgs garšas kārpiņu piedzīvojums. Pēcgaršā sajūtu piparus, kafiju, upenes un ādas dīvānu. Pēcgarša noturīga un sausa. Kopumā esmu pārsteigts par šī vīna kvalitāti, ņemot vērā apjomus kuros notiek ražošana. Vīns ir patiesi garšīgs, bet ļoti intensīvs.


Vispār Concha y Toro vīnus sastapu visos veikalos kur iegriezos, tai skaitā Sunrise. Bet tieši merlot bija tikai dažos no tiem. Toties Sunrise Cabernet Sauvignon sarkanvīns, bija visur. Vīnu atradu veikalos Bez uzcenojuma, Prisma, Maxima, Spirits and wine un Veikals X.O.


Maxima - 4.32
Spirits and Wine - 3.95
Veikals X.O - 3.71
Prisma - 4.49
Bez uzcenojuma - 3.39

Vienmēr esmu domājis, ka Sunrise vīni ir pārāk dārgi. Sunrise ir otrs lētākais no pieciem pastāvīgajiem Concha y Toro brendiem Latvijā, bet tai pašā laikā maksā ap 4Ls. Pagaršojot vīnu saprotu kāpēc to nevar iegādāties par 2.50Ls, tik interesantu un kvalitatīvu vīnu par šādu cenu vienkārši nevar uztaisīt. Tā kā 3.39Ls ir ļoti laba cena šim vīnam. Kā jau zināt, man nepatīk slavēt milzīgas vīna kompānijas, bet šoreiz jāatzīst, ka vīns ir labs.

Garša - Ļoti laba
Pielietojums - Lieliska piedeva svētku maltītei
Cena - Laba
Pieejamība - laba

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru