otrdiena, 2013. gada 12. novembris

Gato Negro Chardonnay

Šo amizanto vīnu ievēroju jau iepriekš. Vienmēr pie sevis nodomāju, ka kādreiz jāpaņem vīns ar rēcīgo kaķi uz pudeles. Šodien nu ir pienākusi tā reize, kad mana ziņkāre ņem virsroku. Nu paskatieties uz šo etiķeti, kā lai tādu nepaņem.


Gato Negro Chardonnay

Valsts - Čīle
Alkohols - 13%
Vīnogu šķirne - Chardonnay
Vīns - Balts, sauss

Vīna nams San Pedro, jeb svētais pedro, dibināts 1865.gadā Kuriko ielejā, Čīlē. Melnais kaķis ir svētā pedro galvenais brends. Melnā kaķa vīna sauklis ir: "Daudzas dzīvības, daudzi mirkļi" Viņiem ir diezgan rēcīga mājaslapa, pilna ar trieku ķērušiem kaķiem. Patiesībā mājaslapā vairāk kaķu nekā informācijas, takā jāķeras pie garšošanas.


Svētais pedro raksta, ka šim chardonnay ir banānu, persiku un ananāsu aromāts. Tautieši tulko to pašu tikai vēl pieliek vaniļas aromātu. Diezgan daudzsološs apraksts, cerēsim, ka melnais kaķis sevi attaisnos. Smaržā sajūtu persikus, citronus, ananāsus un nedaudz zaļu zāli. Smarža piesātināta, samtaina un patīkami saldenskāba. Garšā sajūtu citronu, zaļos ābolus un vieglu skābenu persiku marinādi. Garša izteikti augļaina un krēmīga, viegli skābena un nedaudz salda. Kad piecas sekundes vīnu patur mutē, liekas ka mute ir pilna ar saldo krējumu. Pēcgaršā sajūtu greipfrūtu, saldu citronu un cidonijas. Pēcgarša viegli rūgtena, piesātināta, augļaina un patīkami noturīga. Pārsteidzoši, bet šis vīns ir diezgan garšīgs. Sanāk, ka ir izdevīgāk samaksāt par kaķi uz pudeles nekā par zirgu.


Melnais trieku ķērušais kaķis ir super labi izplatīts. Labi izplatīts un garšīgs, reti sastopama kombinācija. Vīnu atradu veikalos Bez uzcenojuma, Iki, Rimi, Prisma, Maxima un Spirits and wine.


Maxima - 3.39
Rimi - 3.49
Spirits and Wine - 3.15
Prisma - 3.49
Bez uzcenojuma -2.99
Iki - 3.49 (2.99 akcija)

Cena 3-4Ls ir atbilstoša garšai. Šo vīnu ir vērts iegādāties pat, ja tam nav akcija. Un to var iegādāties gandrīz jebkurā veikalā. Izskatās, ka ražotājs ir atradis labu kompromisu starp garšu cenu un izplatību. Malači!

Garša - laba (ar plusiņu)
Pielietojums - Jebkurā pasākumā ar daudzveidīgu publiku. Pie TV, skatoties savu iemīļotu seriālu.
Cena - atbilstoša
Pieejamība - ļoti laba

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru