otrdiena, 2013. gada 5. novembris

Jean D'Aosque Merlot

Šodien nepatīkamu pārsteigumu sagādāja SEB bankas darbinieces nievājošā attieksme Rimi lielveikalā. Esmu šīs bankas klients vairāk kā desmit gadus, necerēju sastapties ar tik nelaipnu apkalpošanu. Es tikai gribēju samainīt Eiro pret Latiem, bet mani pasūtīja trīs mājas tālāk: "Ejiet taču uz kaut kādu maiņas punktu".


Jean D'Aosque Merlot

Valsts - Francija
Alkohols - 13.5%
Vīnogu šķirne - Merlot
Vīns - Sarkans, sauss

 Vīna nams JeanJean, jeb Žanis Žanis esot sācies 1870.gadā, kad Maurīcijs Vincents Žanis Žanis atvēra savu pirmo kontu grāmatiņu. Šaubos, ka to varētu saukt par vīna nama dibināšanas datumu, tad jau arī viņa pirmā skolas diena varētu būt visa pirmsākums. Pēc 103 gadiem kompānija kļuva par vienu no vadošajiem vīna ražotājiem Langedogā, Francijā. Šobrīd divi žaņi eksportē savus vīnus 59 pasaules valstīs. Baigie malači.


Franči raksta, ka vīnam ir sarkano ogu augļu aromāts. Kad pēdējo reizi skatījos enciklopēdijā bija vai nu ogas, vai augļi, nevis abi vienlaicīgi. Tautieši raksta, ka vīnam ir merlot smarža, stipra meža ogu un maigu augļu garša. Skaidrības nekādas, tikai tas, ka vīnam kaut kāds aromāts pašsaprotami ir. Smaržā sajūtu skābas jāņogas, sieriņus(vecas zeķes) un vieglas upenes. Smarža neizteiksmīga ar nesabalansētu skābumu. Garšā sajūtu tumšo šokolādi, upenes, kazenes un jāņogas. Garša augļaina, krēmīga un maiga, pilnīgs pretstats veco zeķu aromātam. Pēcgaršā sajūtu kafiju, skābus ķiršus un upenes. Pēcgarša noturīga, skābena un rūgta. Vīns ir diezgan garlaicīgs, bet ne negaršīgs. Smarža gan galīgi garām.


Esmu salīdzinoši pārsteigts par to, ka šis vīns ir tik plaši sastopams. Tas nemaksā 3Ls, tas nav pussalds, tas nav arī ārkārtīgi negaršīgs. Vīnu atradu veikalos Bez uzcenojuma, Iki, Prisma, Rimi un Spirits and wine.


Rimi - 4.55
Spirits and Wine - 3.96
Prisma - 4.90 (3.29 akcija)
Bez uzcenojuma - 3.29
Iki - 4.99

Cena no 4-5 lati ir absolūti neatbilstoša, jo vīns ir garlaicīgs. Par 3Ls šis vīns ir labs pirkums, par 5Ls tā ir muļķīga izšķērdība, jo par šo cenu var iegādāties lieliskus vīnus. Tā tad, ja redzat cenu ap 3Ls, šo vīnu var droši iegādāties.

Garša - garlaicīga
Pielietojums - Aizspriedumainam cilvēkam, kurš grib dzeramu franču vīnu par 5Ls.
Cena - sālīta
Pieejamība - ļoti laba

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru