pirmdiena, 2013. gada 9. septembris

Trapiche Chardonnay

Ejot gar Maximas rotaļu laukumu, iespējams krievu tautības sieviete ar raudošu zīdaini rokās, savam bērnam uzkliedza, tulkojumā no krievu valodas: "Aizver muti mauka!". Ārzemniekam šāda degradācija varētu šķist eksotiska un varbūt pat interesanta, mums tā ir ikdiena. Pilsētas ielas, veikali, skolas un rotaļu laukumi diemžēl pilni ar šādiem deģenerātiem. Lai gan rakstu tikai latviešu valodā, cenšos palikt neitrāls, bet šāda aina patiešām liek aizdomāties. Pietiks par mērkaķiem cilvēku drēbēs, laiks iedzert vīnu.

Trapiche Chardonnay

Valsts - Argentīna
Alkohols - 13%
Vīnogu šķirne - Chardonnay
Vīns - Balts, sauss

Vīna namu 1883. gadā dibinājis Argentīnas politiķis ar interesantu vārdu Tīvurfio. Pēdējo 130 gadu laikā vīna nams mainījis īpašniekus un nosaukumus. Varbūt tieši tāpēc vīna namam nav sakarīgas mājaslapas, kā arī izdzēstas facebook un citu portālu lapas par Trapiche. Nams divas reizes nosaukts par gada labāko Argentīnas vīna ražotāju. Šobrīd Trapiche esot lielākais Argentīnas vīna ražotājs.

Kā jau bildēs redzat šoreiz nevērtēju vīnu mājās. Arī rakstu nedaudz retāk, kā parasti. Diemžēl paliek arvien mazāk laika šim hobijam, bet nebaidieties, nekur nepazudīšu. Arī ražotāja piezīmes nepierakstīju, nāksies iztikt ar manu vērtējumu. Smarža piesātināta un agresīva. Smaržā sajutu vieglus persikus un izteiktus citronus. Garša viegli krēmīga un svaiga. Garšā sajutu citronu, ananāsu un nedaudz saldo krējumu. Pēcgarša noturīga un nedaudz rūgtena. Pēcgaršā sajutu upenes, greipfrūtu, laimu un cidonijas. Vīns ir garšīgs.

Biju nedaudz sarūgtināts par to, ka neatradu vīnu Rimi un Prismā. Šo pudeli biju ievērojis jau iepriekš, likās ka vīns ir labāk izplatīts. Maxima bija trīs dažādu gadu pudeles, es vērtēju 2011. ražas gadu vīnu. Vīnu atradu veikalos Iki, Maxima un Spirits and wine.



Spirits and Wine - 3.35
Iki - 4.65
Maxima- 3.35 (akcija)

Cena no 3-5 lati ir pieņemama. Pilnu cenu, piemēram Iki(4.65), es gan nemaksātu, jo vīns ir garšīgs, bet nav nekas īpašs. Akcijas laikā labs pirkums.

Garša -  laba
Pielietojums - ikdienā
Cena - pieņemama
Pieejamība - slikta

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru