svētdiena, 2013. gada 15. septembris

Riverstone Falls Sauvignon Blanc

Sen jau gaidīju, kad būs iespēja izdevīgi iegādāties kādu Jaunzēlandes saviņjon blanku. Jaunzēlandes sauvignon blanc ir patiešām īpaši, vai tā ir īpaša augsne vai vienkārši ģeogrāfiskais novietojums, bet nevienā citā pasaules valstī šādu vīnu negatavo. Arī cena nav zema, parasti jārēķinās ar vismaz 5-7Ls. Lai gan šie vīni noteikti ir tā vērti, mēs patērētāji tikai priecāsimies, ja būs iespēja iegādāties pudeli par 3-4Ls. Tā nu sagadījās, ka šodien atverot Prisma mājaslapu, ieraudzīju 30% atlaidi visiem viņu vīniem. Daudz nedomājot, devos pa taisno uz Prisma un ieraudzīju šo te vīnu jau tā draudzīgā cenā 5.05Ls. Noņemot 30%, sanāk 3.54Ls, tieši laikā. Veram šito ņammu vaļā!


Riverstone Falls Sauvignon Blanc

Valsts - Jaunzēlande
Alkohols - 12.5%
Vīnogu šķirne - Sauvignon Blanc
Vīns - Balts, sauss

Sakarā ar ta, ka par ražotāju vai vīna izcelsmi neko neatradu, pastāstīšu nedaudz par Jaunzēlandes slaveno Marlborough reģionu. Neskatoties uz mīklaino izcelsmi, droši saku, ka vīns ir no Jaunzēlandes, to var pateikt jau pēc smaržas. Marlborough atrodas uz Jaunzēlandes dienvidu salas, dienvidu nozīmē tālāk uz dienvidiem un tuvāk Antarktīdai. Vidējā gada temperatūra dienvidu salā ir 10C un sakarā ar Jaunzēlandes šauro desas veida ģeogrāfiju, neviens vīna dārzs nevar atrasties tālāk, kā 130km no okeāna, kas protams klimatu siltāku un patīkamāku nepadara.. Neskatoties uz auksto temperatūru vīndari izvēlas viss smilšainākās un akmeņainākās augsnes, kas liek vīnogulājiem vēl vairāk cīnīties par izdzīvošanu. Vīnogulājā izaug apjomā un daudzumā mazāk, bet daudz piesātinātākas vīnogas. Šo visu skarbo apstākļu rezultāts ir šis burvīgais Rembo sauvignon blanc.


Nepietiek ar to, ka par ražotāju nav info, atkal latviskais tulkojums uzlīmēts pa virsu oriģinālajai anotācijai. Mūsu bāleliņi apgalvo, ka vīns ir bla bla bla, izcilo buķeti veido citrusaugļu un pasiona augļa aromāts. Atvainojos par trīsburtu izmantošanu, bet ja tevi tiešam interesē sevis cildinošās muļķība, kas tur sarakstītas, iekomentē vai aizej uz veikalu un izlasi pats. Smaržā sajūtu cidonijas, upeņu lapas, ērkšķogas un tādus sildošus persikus. Smarža priekš sauvignon blanc, pietiekami augļaina un krēmīga, pavisam nedaudz zaļa. Garšā sajūtu ananāsu, citronu, zaļas ogas un vieglus persikus. Garša piesātināta, nedaudz augļaina un citrusaina. Pēcgaršā sajūtu ērkšķogas, citrona miziņu un greipfrūtu. Pēcgarša noturīga, viegli skābena un izteikti rūgtena, pilnīgi prasās pēc nākamā malka. Vīns ir ļoti garšīgs, super pirkums par 3.54!


Par lielu nožēlu jāsaka, ka šo vīnu atradu tikai 2 veikalos. Esmu drošs, ka esmu redzējis šo vīnu Rimi, cenā aptuveni 7Ls, bet šodien arī tur to neatradu. Starp citu, bildē redzamā pudele bija pēdējā. Vīnu atradu veikalos Prisma un Veikals X.O.

Veikals X.O - 6.24
Prisma - 5.05

Cena 5-7Ls, ir pat ļoti atbilstoša Jaunzēlandes sauvignon blanc. Būtu grēks par šo baudu prasīt mazāk. Varu tikai pateikties Prisma vadībai par šo vienreizējo akciju. Vīns noteikti ir labs pirkums par cenu līdz 6Ls, par 3.50Ls ir nedomājot jāņem.

Garša - ļoti laba
Pielietojums - jebkurš brīdis, kad vēlies palutināt sevi
Cena - apmierinoša
Pieejamība - ļoti slikta

Ekstra P.S. Šodien gāju gar McDonald's un man pagāja garām divi vienaldzīgi, iespējams krievu tautības cilvēki, kam klenderēja pakaļ mazs raudošs, aptuveni 5-7 gadi vecs puisēns. Bērns likās tādā izmisumā, ka man burtiski uzskrēja virsū. Parasti pēc Mc's apmeklējuma sīkie ir pārlaimīgi, kas tad šoreiz, ne tādu mantiņu dabūja Happy Meal?

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru