piektdiena, 2013. gada 20. septembris

Lavel Blanc Red

Iedomājies situāciju kurā tev un trīs kaimiņiem ir katram savs dārzs. Kā jau kārtīgiem dārzkopjiem, jums katram dārzā ir pa grābeklim. Divi no taviem kaimiņiem ik pa laikam uzkāpj uz sava grābekļa un dabon bietē. Trešais kaimiņš par viņiem tik pasmejas un pats uz grābekļa nekad neuzkāpj. Tā nu ir veiksmīgi gadījies, ka arī tu vēl neesi uzkāpis uz sava grābekļa. Liek aizdomāties, kāpēc šie divi kaimiņi turpina kāpt uz grābekļa, varbūt tas nemaz nav tik sāpīgi, kā izskatās. Ja pats uz grābekļa neuzkāpsi, tad nekad neuzzināsi, kā tas ir. Mans grābeklis šodien ir Lavel Blanc, jeb zirdziņvīns, kā to sauc tautā. Esmu dzirdējis gan šausmu stāstus, gan labas atsauksmes un cik noprotu šis vīns ir diezgan populārs noteiktā auditorijā. Tā nu es nolēmu, kā jākāpj vien tam grābeklim virsū.


Lavel Blanc Red

Valsts - Nenosakāma
Alkohols - 11%
Vīnogu šķirne - Nenosakāma
Vīns - Sarkans, pussalds

Vīnu ražo vācu kompānija Vintage Weinkeller, jeb no divām valodām tulkojot, ražas gada vīna pagrabs. Daudz konkrētas informācijas par šo ražotāju nav, bet viņi ļoti uzsver cik labi un kvalitatīvi ir viņu vīni. Smieklīgs citāds no viņu mājaslapas: "Specializējamies brenda vīnu ražošanā, kā Lavel Blanc, bet ražojam arī īstus un oriģinālus vīnus no Francijas, Itālijas, Vācijas un Spānijas." Lai gan viņu mājaslapā norādīts, ka vīni ar BALTO ZIRGU(šie vārdi nez kāpēc bija uzrakstīti ar lieliem burtiem) nāk no Francijas dienvidiem, uz pudeles skaidri un gaiši norādīts, ka pudelē ir maisījums no vīniem no dažādām Eiropas kopienas valstīm. Nesaprotu kāpēc vīnam izvēlēts šāds nosaukums, varēja taču nosaukt par "White Horse", jo neviens no cilvēkiem ar ko esmu par šo brīnumu runājis, neatceras tam nosaukumu, visi to sauc par zirdziņvīnu.


Uz pudeles norādīts, ka vīns esot īpaši aromātisks ar piesātinātu buķeti. Mājaslapā rakstīts, ka vīns ir salds, maigs un svaigs. Kā jau parasti, ja nav ko labu uzrakstīt, saraksta visādus random sevis cildinošus sūdus. Ir pienācis patiesības mirklis, vai bija vērts uzkāpt uz grābekļa, vai tomēr labāk palikt neziņā? Smaržā sajūtu vieglas avenes, baltās plūmes un nedaudz ieskābušu ievārījumu. Smarža maiga un viegli skābena. Garšā sajūtu viegi ierūgušu ķiršu kompotu, lētu alkoholu un iepuvušas zemenes. Garša ir viegli cukurota un skāba. Pēcgaršā sajūtu drebuļus. Pēcgarša ir pretīgi rūgta un skāba. Lai gan smaržai nebija ne vainas, garša un pēcgarša lika justies, kā tīnim ballītē ar mērķi piedzerties, pavemt un dzert tālāk. Šādu vīnu var mierīgi pagatavot mājās, izvelc no pagraba vecu ievārījuma burciņu, ar karoti nosmel pelējumu un pielej šņabi pēc patikas. Nesaprotu kāpēc kāds šo vīnu pērk arī otro reizi, pat ja tev garšo pussaldi vīni, šis brīnums ir vairāk skābs un rūgts, nekā salds. Par to pašu cenu var iegādāties garšīgu sauso vīnu un arī slikti no rīta nebūs. Šoreiz nebaudos teikt, ka šis vīns, ja to tā var saukt, ir ne tikai negaršīgs, bet vienkārši pretīgs.


Kā jau pie mums Latvijā pierasts, vīns kuram šai pasaulē vispār nevajadzētu pastāvēt nopērkams gandrīz jebkurā veikalā. Kamēr būs aitas, būs cirpēji. Paņem iegāz pudelē kaut kādu ļergu, kuras pašizmaksa mērāma santīma desmitdaļās, uzštancē uz pudeles zirgu un ieliec katra otrā veikala plauktā, ideāls mūsdienu biznesa plāns. Vīnu atradu veikalos Rimi, Maxima, Super Netto, Iki un Prisma.


Rimi - 3.15 (akcija 2.45)
Super Netto - 3.09
Prisma - 3.15
Maxima - 3.09
Iki - 3.15

Nespēju noticēt, ka visi veikali par šo vīnu prasa 3Ls. Pat nepagaršojot var redzēt ka šis vīns ir pilnīgs sūds. Nav ne izcelsmes valsts, ne vīnogu šķirnes, ne ražas gads, par ko 3Ls?! Pēc būtības, šādam produktam būtu jāmaksā 1-2Ls. Tā nu sanāk mīlīši, kas atkārtoti iegādājas zirdziņvīnu, jūs samaksājat 3Ls par baltu zirgu uz pudeles un ražotājs, jeb trešais kaimiņš par jums tik pasmejas.

Garša - pretīga
Pielietojums - Baiļu Faktors kur visi dalībnieki būtu vīnziņi
Cena - neatbilstoša
Pieejamība - ļoti laba

P.S. Vīnu sajaukums no Eiropas kopienas valstīm, visdrīzāk nozīmē, ka ražotājs gaida, kad kādam Eiropas vīndarim neizdosies vīns un viņš to pārdos par santīmiem, tā vietā lai izgāztu renstelē.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru