svētdiena, 2013. gada 30. jūnijs

Tall Horse Chardonnay

Ko darīt ja tirgonis, šajā gadījumā veikals "Bez Uzcenojuma", tev attālināti norāda vienu cenu, bet ierodoties pakaļ kārotajam produktam cena pavisam cita? Interneta katalogā noskatīju vīnu, cena norādīta 2.99, apstaigāju konkurentus, visbeidzot ierodoties pēc vīna man šoks, vīnam uzlikta "akcija" 3.49! Nu cūcība, nav jau runa par 50 santīmiem, bet par pircēju čakarēšanu! Pirmo reizi redzu "akciju" kuras laikā vīns maksā dārgāk kā parasti. Atbildod uz sākotnējo jautājumu, atliek tikai cerēt ka vīns vismaz garšīgs.

Tall Horse Chardonnay

Valsts - Dienvidāfrikas Republika (DĀR)
Alkohols - 13.5%
Vīnogu šķirne - Chardonnay
Vīns - Balts, sauss

Ražotājs GDB Ltd. liela DĀR vīnu korporācija, pārstāv daudzus vīna brendus, Latvijā pazīstamākie drošvien būs Douglas Green un Ribshack. Par konkrētā brenda vēsturi gan nekas daudz nav rakstīts. Kapēc garais zirgs nevis žirafe? Varbūt žirafe neskan pietiekami oriģināli, kaut gan mums latviešiem ir savs "daiļliteratūras" izdevums ar tādu nosaukumu. Tall Horse radies 1824. gadā, kad Ēģiptes sultāns uzdāvināja žirafi Francijas karalim. Eiropieši nekad nebija tādu redzējuši un iesauca par garo zirgu. Tam gan nekāda sakara ar šo vīnu protams nav, bet vismaz kaut kāda doma aiz nosaukuma, Eiropieši arī šādu vīnu  neesot redzējuši. Nu tad paskatīsimies, tas ir, pagaršosim.





Latviskā anotācija diezgan līdzīga oriģinālajai, kas ir labi. Esot svaigs vīns ar tropisko un citrus augļu aromātiem un piesātinātu, pacilājošu garšu. Svaigs un piesātināts, takā dezodorants mutē? Smaržā sajūtu konservētus persikus un citrona miziņu. Ļoti labs aromāts, vīnu vajag kādas 20 minūtes pavēdināt iztabas temperatūrā lai atvērtos aromāts. Nepārproti, arī šo baltvīnu vajag atdzesēt, es tikai precizēju, ka tikko izņemts no ledusskapja šis vīns tik labi vēl nesmaržo. Garšā sajūtu tos pašus konservētos persikus un labi nogatavojušos saldskābrūgtenus(jauns vārds) citronus. Pēcgaršā citroni pārvēršas greipfrūtā un marmelādē. Kad tikko atvēru vīnu, likās ka esmu iegrābies, bet ļaujot tam paelpot vīns kļūst patiesti garšīgs. Varbūt pie vainas 2010.gads, vīns jau ir savā pēdējā lietošanas gadā, bet sabojājies vēl nav, krāsa arī ir laba. Pieļauju, ka vīns jāizdzer šogad, tapēc neatliec un izbaudi šo burvīgo konservētu persiku buķeti ar marmelādēm kamēr vēl var!



Bildē redzama super akcija, kurā jums ir iespēja iegādāties vīnu dārgāk, kā parasti. Nepalaid garām, tāda akcija negadās bieži! Garā zirga vīni sastopami gandrīz visos veikalos, bet ne visi veidi. Piemēram Super Netto bija tikai sarkanie un Rimi nebija chardonnay. Vīnu atradu veikalos Prizma, Iki, Maxima, Bez Uzcenojuma un Spirits and Wine.

Maxima - 4.29
Prisma - 3.29 (akcija)
Iki - 4.39
Bez uzcenojuma - 2.99 (akcija 3.49)!!!
Spirits and Wine - 3.68

Rekā, Prizmā šis vīns lētāks, kā veikalā kuram neesot uzcenojums. Vēlreiz atgādinu, ka neesmu tik dusmīgs par to, ka nācās samaksāt 50 sant. vairāk, bet par to ka tiku piečakarēts. Ja man pieņemsim būtu bēdīgi ar naudām un vakarā būtu vajadzīgs vīns, es būtu sakasījis 3Ls un neko nebūtu dabūjis, jo cena pēksņi mainījusies. Tā nevar darīt, ļoti nesmuki! Vīns tiešām garšīgs tapēc cena 3-5Ls atbilst ļoti labi.

Garša - Ļoti laba (20 minūtes jāpavēdija)
Pielietojums - Vīna vakars ar draugiem un/vai mīļoto
Cena - pieņemama
Pieejamība - laba

sestdiena, 2013. gada 22. jūnijs

Fuego Austral Chardonnay

Šodienas galvenais jautājums: Vai ir iespējams iegādāties sakarīgu, garšīgu vīnu par 2 lati un nepārkāpt nevienu likumu? Varu pateikt priekšā, ka tas ir iespējams, bet tas nav viegli. Vīns par 2 lati jau iekrīt tādā, kā riska grupā, jo nav īsti saprotams kapēc šis vīns maksā 2 lati. Šāja cenu grupā pārsvarā ir vīni, kuru patiesā vērtība vienāda ar alkohola saturu pudelē, jo garšas šiem produktiem nav. Mērķauditorija bomži un studenti, nevis vīna baudītāji. Es nesaprotu kapēc vīni, kas ir patiesi garšīgi tirgojas par 2 latiem, kaut kāds greizs mārketings. Garšīgu vīnu, zinošs patērētājs, nopirks arī par 3 vai 4 lati, kapēc pārdot par 2? Nepārprotiet mani, man ļoti patīk, ka ir iespēja iegādāties superīgu vīnu par tādu smieklīgu cenu. Iespējams, ka tapēc ka vīns maksā 2 lati, tas iekrīt vienā riska kategorijā ar studentu vīniem un patērētāji šo vīnu iegādājas mazāk nekā ja tas maksātu 3 lati. Esmu dzirdējis pircējus veikalā sarunājamies: "Paķeram šito? Ai nē, tas jau 2 lati, drošvien sūds pēdējais!".

Fuego Austral Chardonnay

Valsts - Čīle
Alkohols - 12.5%
Vīnogu šķirne - Chardonnay
Vīns - Balts, sauss

Vīnu ražo salīdzinoši jauns vīndaru uzņēmums Vina Ventisquero. Uzņēmums dibināts 2000. gadā, kā viņi paši saka, uzņēmums sastāv no jauniem uz radošiem vīnziņiem, kas vienmēr meklē jaunus risinājumus. par konkrēto vīnu, gan viņu majaslapā nekas nav rakstīts, varbūt tapēc ka vīns maksā 2 lati. Fuego Austral tulkojumā no spāņu valodas nozīmē "Dienvidu Uguns", kas ir saistīts ar Čīles reģionu tālos dienvidos Tierra del Fuego, jeb Uguns Zeme. Uguns zeme utt, tas viss ir ļoti skaisti, tikai nesaprotu kāds tam sakars ar konkrēto vīnu, jo Tierra del Fuego vīnu neaudzē un arī uz pudeles rakstīts Čīles centrālā ieleja. Izskatās, ka vīndarim vienkārši nav bijis nekas labs ko pateikt par vīnu, tapēc uzlicis uz pudeles nedaudz no Čīles ģeografijas.





Interesanti, ka latviskajā tulkojumā par vīnu teikts vairāk nekā vīndara komentāros, vai tiešām ir arī kāds izplatītājs kurš garšo un apraksta savus vīnus? Anotācija saka priekšā, ka vīns ir svaigs ar minerālu, ananāsu, papaijas, mango un persiku aromātiem ar vaniļas akcentu. Zolīdi aprakstīts. Vai tiešam vaniļas akcents varētu nozīmēt, ka vīns ir izturēts? Pietiek vilkt garumā, jāizgaršo beidzot šis vīns par 2 latiem! Aromāts tāds zaļgans, nedaudz skābens un krēmīgs, sajūtu tikko pļautu zāli, ērkšķogas un upeņu lapas. Garšā sajūtu saldo krējumu, negatavu mango un vieglus persikus. Diezgan krēmīga struktūra, ja man būtu jāmin teiktu, ka vīns ir vismaz nedaudz saskāries ar ozolkoku. Pēcgarša tāda skābi rūgtena, nepateikšu, kas tieši bet man ne parāk. Šis vīns par 2 latiem tiek atzīts par garšīgu! Patiesībā šis vīns ir īsts apslēptais dārgums vīnu plauktā, ņemot vērā cenu.


Vēl viens nesaprotams mārketinga gājiens ir tas, ka vīns gandrīz nekur nav nopērkams. Grībētu redzēt to cilvēku kurš izdomāja "ražosim reāli garšīgu vīnu, pārdosim par smieklīgi zemu cenu un piedāvāsim tikai dažiem veikaliem." Vīnu atradu tikai vekalos Maxima un Bez uzcenojuma.




Maxima - 3.46
Bez uzcenojuma - 2.99 (akcija 1.99)

Cena no 2-4Ls, patiesībā nopirku šo vīnu tikai dēļ, smieklīgās cenas 1.99Ls, un esmu ļoti patīkami pārsteigs, ka vīns ir reāli garšīgs. Iesaku šo vīnu pirks jebkurā cenā līdz 4Ls. Interesanti ka veikala Bez uzcenojuma mājaslapā cena šim vīnam norādīta 2.29, bet uz akcijas cenu lapas norādīts 2.99, tas tā lai atlaide liekas lielāka.

Garša - laba
Pielietojums - Ikdiena, svētku galds
Cena - no ļoti zemas līdz pieņemamai
Pieejamība - slikta

ceturtdiena, 2013. gada 13. jūnijs

Joey Brown White

Reklāma valda pār mūsdienu patērētājiem. Dažādi mārketinga triki, reklāmas plašsaziņas klīdzekļos un mērķtiecīga produktu izcelšana starp citiem, pelna daudz vairāk nekā labs un kvalitatīvs produkts. Tas itsevišķi jūtams vīnu pasaulē. Ražotāji izvēlas naudu ieguldīt reklāmā nevis kvalitātē, jo tā nes lielāku peļņu. Un kad sapelnīts gana daudz lai varētu ieguldīt arī kvalitātē, ražotāji vairs neredz jēgu uzlabot savu produktu, jo pērk jau tā pat, labāk ieguldīt papildus reklāmā. Kapēc sākam uz tādas skumjas nots? Jo šodien pats kritu par mārketinga upuri, ieraudzīju Prizmā lielu sarkanu uzrakstu "Jaunums" pie glītas vīna pudeles ar ķenguru virsū un cenu 2.49Ls, nu kā lai nenopērk??


Joey Brown White

Valsts - Austrālija
Alkohols - 12%
Vīnogu šķirne - ?
Vīns - Balts, sauss

Tādu pašu, tikai lielāku jautājuma zīmi, kā pie vīnogu škirnes, varētu likt pie ražotāja. Brends pieder "The Society of Vintners", jev Vīndaru sabiedrībai kas apvieno 28 vīnu izplatītājus Lielbritānijā. Pēc Google var spriest, ka ar konkrēto brendu darbojas "Wild's of Oldham". Nekas vairāk par vīna izcelsmi, kā uzraksts uz pedeles "Australia" nekur nav minēts. Jau nojautu ka būs kaut kāda mistika, jo uz pudeles nav norādīta vīnogu šķirne un pat gads. Pēc likuma, šādā pudelē var būt iepildīts jeb kas, kas iekrīt kategorijā baltvīns un ir kaut 5 minūtes pabijis Austrālijā, kaut vai caurbraucot konteinerā. Šeit jau otro reizi uzpeld noslēpumainā vācu kompānija Export-Union, kas konkrēto vīnu pilda pudelēs, Vācijā. Par izcelsmi skaidrības nekādas, jācer ka garšo vismaz ciešami.






Patīkams pārsteigums, ka ražotāja komentāri vārds vārdā atbilts ar latvisko tulkojumu. Ražots no rūpīgi atlasītam vīnogām. Varbūt viņi rūpīgi atlasījuši vīnogas pa nakti no kaimiņa vīnudārza, ja viņi pat nezin vīnogu šķirni. Šo vīnogu sajaukums veido smalku, vieglu un svaigu vīnu. Nu vismaz kāda skaidrība, šis ir sajaukums no vairākām vīnogu šķirnēm, ja vīndarim ir kaut mazākā nojauta ko viņš dara, vajadzētu būt garšīgam. Smalks, viegls un svaigs izklausās pēc portugāļu vinho verde. Citēju "Bagāta garša ar raksturīgu buķeti apvienojas izcila vīna pudelē". Bagātīga garša iet pretstatā ar smalks, viegls un svaigs. Varēja jau uzrakstīt kam raksturīga ir tā raksturīgā buķete un protams izcils vīns! Dažreiz nesaprotu kapēc ražotāji raksta tādu sviestu, tas pat pensionāram kurš pārtiek no kagora zināms, ka patiešām izcils vīns nekad nemaksās 2.49Ls. Es protams negaidu ka ražotāji sāks rakstīt ka viņu vīns ir negaršīgs, bet priekš kam, tāda pārspīlēta sevis slavēšana. Esam iztirzājuši vīna aprakstu, jāķeras klāt pie garšošanas. Smarža tāda neizteiksmīga, diezgan skābena, varbūt pavisam viegli zaļi bumbieri. Garša skābena, sajūtu laimu(iedomājies atšālējies sprite) un tas laikam arī viss. Centos sagaršot kaut ko vairak, bet tāds jocīgs pelnu rūgtums maisās pa vidu. Pēcgarša nedaudz sīva, skābeni rūgta, līdzīgi kad ēd pilnīgi negatavas ogas. Pēc aromāta un garšas var spriest ka dominē sauvignon blanc un čut čut semillon vīnogu šķines. Pa lielam, vīns ir galīgi garām, pirmkārt, tu nesaproti ko tu dzer, otrkārt vīns ir negaršīgs. Un nemaz nesaki, ka par 2.49Ls neko labu nevar nopirk, izlasi manu pirmo rakstu par Isla Negra Cabernet Sauvignon Merlot, kas maksāja 2.39Ls!


Pirmo reizi sastapu vīnu ko meklēju Super Netto veikalā, kas ir patīkami, jo zinu, ka neeju uz turieni velti. Vēl pie tam, konkrētajā Super Netto pie ieejas atrodas zooveikals, šajā karstumā, smaka vienkārši neizturama. Nesastapu šo vīnu Maxima un Rimi, kas drošvien ir labi, jo vīns nav garšīgs. Atradu vīnu Prizmā, Super Netto, Veikals X.O un Spirits and Wine.



Veikals X.O - 3.69 (akcija 2.99)
Spirits and Wine - 3.16
Super Netto - 3.29
Prizma - 3.54 (akcija 2.49)

Šajā bildē arī šodienas vaininieks, sarkanais uzraksts "Jaunums". Nu, kā tādam var paiet garām? Ieteikums garšīgo, bet diemžēl nepopulāro vīnu ražotājiem un izplatītājiem, pārbrendojiet savu garšīgo vīnu smukās pudelēs un dariet kā šitie ķēmi. Cena 3-4Ls, vīns diemžēl nav tā vērts. Arī par 2.49Ls var nopirkt stipri garšīgāku vīnu, ta kā arī cena nav ataisnojums. Kauns izplatītājam Latvijā!

Garša - slikta
Pielietojums - Dāvana kādam kurš tev nepatīk
Cena - neatbilstoša (par 1.50Ls es saprastu)
Pieejamība - vidēja

svētdiena, 2013. gada 9. jūnijs

KWV Chenin Blanc

Parasti vairākas dienas pirms raksta domāju kuru vīnu recenzēt nākošo. Dažreiz ir tik grūti izšķirties, ka izvēli izdaru veikalā uz vietas. Grūti izvēlēties ir tādēļ, ka gribu jūs iepazīstināt ar pēc iespējas dažādākiem vīniem un vīnu ir tik daudz, bet es tikai viens. Šoreiz Rimi man ļoti atviegloja šo grūto lēmumu. Biju iegājis pēc piena un, kā jau parasti uzmetu aci vīnu plauktam, skatos akcija potenciāli garšīgam vīnam, ņemu ciet un lieta darīta. Paskatīsimies, pie kā šāds spontāns lēmums mani būs novedis.



KWV Chenin Blanc

Valsts - Dienvidāfrikas Republika (DĀR)
Alkohols - 13%
Vīnogu šķirne - Chenin Blanc
Vīns - Balts, sauss

KWV, pilns nosaukums "Koöperatieve Wijnbouwers Vereniging van Zuid-Afrika Bpkt" ir lielākais DĀR vīna ražotājs. Pilnais nosaukums tulkojumā no dāņu valodas ir vīndaru sabiedrības kooperatīvs, izklausās pēc vīna kolhoza. KWV dibināts 1918. gadā ar DĀR valdības atbaltu. Tikai 2002. gadā KWV pārtapa par KWV Ltd., jeb privātu uzņēmumu. KWV ietekme reģiona, gan saglabājusies un turpina pieaugt, notiek citu brendu pārpirkšana, KWV Ltd. maina īpašniekus, notiek kārtīga cīņa par DĀR vīna industriju. Jācer tik, ka visa šī padarīšana neietekmē vīna kvalitāti. Mums vienalga vai KWV pieder valstij, vai kādam privātam uzņēmējam, vai KWV būs vai nebūs vīna monopols DĀR, mums interesē garšīgs vīns! Galvenais lai nav kā ar skumjo J.P Chenet, kas ir vispārdotākais franču vīns pasaulē, bet reāli garšo pēc sūda.





Ielejot pirmo glāzi uzreiz pamanīju, ka vīns uz īsu brīdi izskatās balts un necaurspīdīgs, kas arī daļēji noķerts bildē. Šī interesantā parādība ir nekas cits, kā daudz mazi burbulīši CO2, jeb ogļskābā gāze, kas sastopama gāzētajos dzērienos un šampanietī. Vīna rūgšanas procesā, rauga sēnīte pārstrādā vīnogu sulas cukuru alkoholā un kā blakus produktu izdala CO2. Līdzīgi, kā mēs izdalam gāzes, kad pārstrādājam pupiņas mēslojumā. Nelielos apjomos CO2 paliekas neietekmē vīna garšu, bet ja atverot pudeli dzirdat ko līdzīgu, kā atverot tikko nopirktu coca-cola, vīns ir brāķēts, nesiet atpakaļ uz veikalu. Latviskais tulkojums norāda, ka vīnam ir tropisko augļu un citrusaugļu aromāts un ilga maiga pēcgarša. Jau sāku pierast pie šīs nekonkrētības, jo acīmredzot Latvijas vīnu izplatītāji vai nu nespēj, vai vienkārši negrib izsmeļoši aprakstīt savus vīnus. Ražotājs saka, ka vīns ir svaigs, augļains ar tropisko augļu un ābolu garšas notīm. Jāskatās ko teiks anonīmais. Smaržā jūtu izteiktus persikus kombinācijā kaut ko skābu, varbūt tie ir zaļi āboli, varbūt kādas negatavas ogas, grūti pateikt. Garša tāda krēmīga un augļaina, jūtu vieglus persikus un saldus citronus(iedomājies citrona šķēli ar cukuru). Pēcgaršā cidonijas! Nopietni, ja smaržā un garšā vēl grūti izšķirties starp skābajām un saldajām notīm, tad pēgaršā, kā ar pliķi pa seju, cidonijas, super! Garša ļoti laba, domāju, ka chenin blanc cienītāji būs sajūsmā par 2012. gada KWV.




Prizmā uzgāju vecā paraiga pudeles, ko arī redzat bildē. Atgādinu ka raksts ir par 2012. gada vīnu. Protams nepagaršojot nevar pateikt, bet domāju ka šie 2010. gada chenin blanc jau savu ir nokalpojuši, un diezvai ir vērts iegādāties attēlā redzamās pudeles. Laba ziņa ir tā, ka aiz šiem vectēviem slēpjas jaunās KWV pudeles, ta kā, droši izķeksējam kaut ko labu no aizmugures. Tā pat kā pienu Maximā jūs nekat neņemat no priekšas, jo priekšā vienmēr izlikts vecākais produkts, bet cena tā pati. Vīns sastopams daudzos veikalos, super netto, gan atkal izpaliek. Vīnu atradu veikalos Rimi, Maxima, Prizma, Bez uzcenojuma un Spirits and Wine.




Maxima - 3.66
Prisma - 3.79
Rimi - 3.89 (akcija 2.89)
Bez uzcenojuma - 4.99 (akcija 3.09)
Spirits and Wine - 3.60

Cena vidēni no 3-4Ls, ir ļoti pieņemama, jo vīns ir tiešām garšīgs. Rēcīgi, ka standarta cena veikalā "Bez uzcenojuma" norādīta 4.99, kaut gan nevienā no pārējiem veikaliem vīns nemaksā dārgāk par 4Ls. Droši pērciet šo vīnu jebkurā cenā līdz 4Ls un vislabāk ar 2012. ražas gadu.

Garša - Ļoti laba
Pielietojums - ikdienā, jubilejās, pasākumos
Cena - pieņemama
Pieejamība - laba

svētdiena, 2013. gada 2. jūnijs

Vina Maipo Carmenere Cabernet Sauvignon

Sveiciens visiem vēlēšanu dienā! Tieši šādas dienas atgādina mums, ka dzīvojam demokrātiskā, brīvā valstī, kurā mums ir tiesības vēlēt sev tīkamos deputātus, jauki. Tas noteikti jānosvin ar kādu, cerams garšīgu, vīnu. Ārā karsts un auksts baltvīns būtu piemērotāks, bet sen nav bijis sarkanais, līdz ar to, šajā īpašajā dienā, izvēlos Čīles sarkano.

 
Vina Maipo Carmenere Cabernet Sauvignon

Valsts - Čīle
Alkohols - 12.5%
Vīnogu šķirne - Carmenere un Cabernet Sauvignon
Vīns - Sarkans, sauss

Vina Maipo vīna nams dibināts 1948. gadā Maipo ielējā. Sakarā ar to ka vīna pieprasījums pēc 2. pasaules kara dramatiski pieauga, jaunajā pasaulē, šādi vīna nami dibinājās, kā sēnes pēc lietus. Vina Maipo, šo 65 gadu laikā izaudzis par lielu uzņēmumu, kas eksportē vīnu uz 70 pasaules valstīm. Viņiem pat pieder Quinta de Maipo vīna dārzs, kas atrodas Maipo ielejas visprežtižākajā teritorijā, zināmā kā Alto Maipo. Ņemot vērā to ka vīna nams eksportē vīnu uz 70 valstīm, šaubos, ka visi vīni ir tieši no Quinta de Maipo, bet laba jau daudz nevajag. Domaju, ka vīnam par 3-5Ls pietiktu ar kādiem 10% no super vīna dārza lai tas būtu ļoti labs. Starp citu, Maipo ieleja kā tāda ir viena no Čīles prežtižākajām ielejām. Ir tāds nostāsts, ka reizi gadā Maipo pilsētiņas iedzīvotāji savācas pie Maipo baznīcas un aizlūdz par savu zemi un ražu, kopš tas tiekot darīts ar vīna dārziem nekas slikts nereizi neesot noticis. Jāsaka gan, ka vietējie nav bijuši izdomas bagāti, viņiem ir Maipo ieleja, Maipo upe, Maipo pilsēta, Maipo baznīca, Alta Maipo teritorija, Quinta de Maipo vīna dārzs, Vina Maipo vīna nams, Maipo province, Maipo vulkāns un vēl sazin cik vēl Maipo vietvārdu. Nav kā pie mums, pasaki Daugavpils un viss skaidrs, čīlietis pasaka Maipo un tu stāvi un domā ko viņš ar to domāja, upi, vīnu vai pilsētu.





Latviskais tulkojums garšas nianses neatklāj, ir 3 varianti. 1.Visi taču saprot angliski. 2.Visi taču saprot, kā garšo Carmenere kopā ar Cabernet Sauvignon. 3.Anonīmais tā pat uzrakstīs, ko tur daudz iespringt un iztulkot dažus teikumus. Angliskā anotācija saka priekšā, ka vīnam piemīt sarkano augļu aromāts, smalkas pikantas notis(labs savienojums), vīns ir elegants, labi strukturēts ar ilgu pēcgaršu. Nu skaidrs, jāmeklē "sarkanie" augļi. Aromātā sajūtu melnos piparus ar kārtīgu augļu miksli. Grūti izšķirt kaut ko konkrētu, varbūt nedaudz granātābols un čut čut upenes. Garša vienkārši super, upenes apvij tāds maigs augsļains(iedomājies Riesling) plīvurs, ļoti maigi tanīni, arī pipari vairs nemaisās starp augļiem. Pēcgarša salīdzinoši ilga un patīkama, patstāvīgi atgādina par gardo vīnu ko pirms mirkļa baudīju.

Šī neuzkrītošā pudele ir nopērkama gandrīs kartrā veikalā, izplatītājs ir sava pienākuma augstumos. Ne konkrēti šis, bet atsevišķi Vina Maipo vīni bija pat Super Netto, kur es katru reizi iegriežos, bet tur parasti nav tas ko meklēju. Konkrētais vīns bija visos lielveikalos ko apmeklēju, kas bija pirmās reizes pārsteigums. Vīnu atradu Maxima, Rimi, Iki, Prizma un Spirits and Wine.


Maxima - 3.95
Iki - 3.96
Prisma - 4.16
Rimi - 3.96
Spirits and Wine - 2.98

Cena veikalā 4Ls, outletā 3Ls, vīns noteikti ir tā vērts. Ņemot vērā vīna plašo pieejamību, nekonkrēto nosaukumu un zemo cenu, rēķinājos ar lētu sarkanvīnu, kas varētu izcelties tikai ar slikto. Tā vietā, saņēmu patiesu baudu un kārtīgu garšas karuseli dzerot šo vīnu.

Garša - Ļoti laba
Pielietojums - ikdienā, jubilejās, pasākumos
Cena - pieņemama
Pieejamība - Ļoti laba