svētdiena, 2014. gada 10. augusts

Douglas Green Cabernet Sauvignon Merlot

Nesen atvērās jauna šmigas bode, kas gandrīz sanāk man pa ceļam. Ziņkārības pēc iegāju apskatīties, ko tad šie piedāvā. Šaurs veikaliņš ar skolnieku, kas piestrādā vasaras brīvlaikā par kasieri. Pietiekami neinteresants sortiments, viss jau zināms un kaut kur redzēts. Akcijas cenas sakarīgas, pārējais līdzīgi, kā lielveikalos. Vairāk, gan tur neiešu, jo viņi nepiedāvā neko stipri atšķirīgāku, vai lētāku, kā citi un gājiens tur pieliek vēl papildus minūtes 40 pie manas pastaigas. Žēl, ka viņu mājaslapā nav produktu kataloga, tikai smukas bildītes un padebīli ar Google pārtulkoti tekstiņi no wikipēdijas. Jautājums Alko Outlet, kāda nozīme jūsu mājaslapai, ja tur nav nekādas saturīgas informācijas un produktu kataloga? Piemēram, bonaparts ir spirtu saturošs dzēriens, nevis brendijs, patērētāju tiesībsargi par šito varētu paņemt priekšā. Nu izskatās, ka nekas jauns vai inovatīvs šitiem nav padomā, šāda veikala pastāvēšana absolūti neko nemaina.


Douglas Green Cabernet Sauvignon Merlot

Valsts - DĀR
Alkohols - 13.5%
Vīnogu šķirne - Cabernet Sauvignon un Merlot
Vīns - Sarkans, sauss

Vīna nams Douglas Green, kas nosaukts sava dibinātāja vārdā, teicās pēc ekselences jau kopš 1942. gada. Bla bla bla... Visi šie vīna nami saka vienu un to pašu tikai vārdi samainīti vietām un gadskaitļi atšķiras. Interesanti, ka šis nams uzsāka savu biznesu otrā pasaules kara laikā. Pašā Dienvidāfrikā, gan karadarbība nenotika, bet šīs valsts karavīri iesaistījās kaujās Eiropā. Varbūt tieši fakts, ka vairumā vīna valstu notika aktīvs slaktiņš ļāva šim DĀR namam uzplaukt, gandrīz kā monopola apstākļus. Starp citu, man ir bijusi iespēja pačatot ar šī vīna nama pārstāvi, Mario. Saliekot kopā vārdus vīns un Mario, uzreiz nāk prātā itāļi, bet nekā šis Mario bija melns, kā ogle.


Elegants ražotāja apraksts: Augļains upeņu un ķiršu aromāts ar pikantu garšvielu noskaņu. Sulīga vasaras ogu garša ar vielām ozolkoka un garšvielu notīm. Ar ko Letiņi brutāli atbild: Buķete ir bagāta ar ķiršu un upeņu aromātu notīm. Jebkurā gadījumā, es tiešām ceru sajust šos ķiršu un upeņu aromātus. Smaržā sajūtu saldu piedegušu ievārījumu, saldus ķiršus un vieglas upenes. Izteiksmīga, salda, ievārījuma un ogu smarža. Garšā sajūtu ķiršus, čili piparus, upenes un pikantas garšvielas. Piesātināta, skāba, salda un pikanta garša. Pēcgaršā sajūtu, upeņu miziņas, kafiju un melno šokolādi. Noturīga, izteikti rūgtena pēcgarša. Ļoti vienkāršs un tiešs vīns. Garšas nianses nav daudz, bet esošās ir izteiksmīgas un tīras. Šis vīns ir garšīgs, it sevišķi, ja jums patīk piesātināti, bet ne biezi vīni.


Varbūt visiem veikaliem beidzot pieriebies Latvijas lielākās alkoholisko dzērienu izplatītājs SPI Distributions, jo viņu vīns bija atrodams tikai un vienīgi vienā veikalā. Sveiciens spī, get your shit together. Vīnu atradu tikai veikalā Alko outlet.

Alko outlet - 6.25 (4.99 akcija)

5-6 eiro ir pieņemama cena šim vīnam. Jāņem vērā, ka šis vīns ir diezgan specifisks un varētu negaršot visiem. Katrā gadījumā arī par 6.25 šis ir labs pirkums.

Garša - Laba
Pielietojums - Kad negribas nedz shiraz, nedz tempranillo
Cena - Laba
Pieejamība - Ļoti slikta

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru