pirmdiena, 2014. gada 21. jūlijs

Smart Grass Hopper Gruner Veltliner

Pēdējos mēnešus kritiski reti sanāk apskatīt ekonomisko vīnu sadaļu, sorry. Pagaidām vēl zāles pret vīnuholismu vēl nav izdomātas, tādēļ es nekur nepazudīšu. Šodien Rimi lielveikalā biju liecinieks nepatīkamai situācijai. Mazs puika sēdēja uz soliņa veikala telpās un viņam pieglūnēja kāda no psihiatriskās klīnikas izbēgusi sieviete. Dāma puikam bāza sejā vienu no savam netīrajām ķeselēm un kaut ko krieviski murmināja par to, ka puikam jānes viņas maisiņš. Izskatījās, ka zēns krieviski nesaprot ne vārda, bet viņa tikai vicina savu maisu un vāvuļo. Puika nobijās un strauji devās projām, bet ķertā viņam sekoja un kādu laiku nu jau bļaustījās cik neaudzināts un ļauns viņš esot. Es kā vienmēr cenšos palikt anonīms un šitādos konfliktos neiesaistos, bet kādu laiku viņiem pasekoju lai pārliecinātos, ka dāma neuzbrūk bērnam. Paldies dievam, ķertā dāma ātri nogura un nomierinājās.


Smart Grass Hopper Gruner Veltliner

Valsts - Ungārija
Alkohols - 11.5%
Vīnogu šķirne - Gruner Veltliner
Vīns - Balts, sauss

Šodien internets ir skops informācijas ziņā. Tik vien uzraku, ka šis ir viens no diviem vīnu nama Danubiana produktiem. Šo vīnu ražo Ungārijā, bet pudelēs pilda Vācijā. Tas gan šādas cenas un maza apjoma vīnam nav grēks. Vācijā pudeļošana un loģistika ir daudz lētāka un galu galā tas samazina galējo cenu un kvalitāte ciešs tikai nedaudz. Šis nav viens no Vācu negocientu izdzimteņiem, kur īpaši apmācīti čigānu tirgoņi meklē lētākos vīnus lai Vācijā radītu mākslīgus brendus. Šoreiz maza vīnu darītava vienkārši cenšas lieki nesadārdzināt gala produktu.


Vīna apraksts vārds vārdā pārtulkots, vienīgais izskatās, ka tas darīts ar Google tulkotāju, vai ko tamlīdzīgu. Par pašu vīnu gan teikts tikai bagātīgs augļu vīns. Lai neradītu apmulsumu, šis nav augļu vīns, šis ir normāls vīns ar noteiktu vīnogu šķirni. Gruner veltliner starp citu ir izcila Austriešu vīnoga ar pasakaini vieglu, vasaras raksturu. Maiga, viegli saldena un augļaina smarža, var sajust cidonijas, marmelādi un pirtsslotas. Izteikti skābena, augļaina un viegli saldena garša, var sajust citronus, melones un ābolus. Noturīga, bet viegla skābenrūgtena pēcgarša, var sajust saldu greipfrūtu un arbūzu. Lai gan šis nav tipisks gruner veltliner, vīns ir ļoti garšīgs. Vasarīgu vīnu cienītājiem un jebkuram kurš vēlas iegādāties lētu un pārsteidzoši garšīgu baltvīnu, šis vīns ir tieši laikā.


Kā jau ierasts, labu, izskatīgu un lētu vīnu izplata kāds āshols kurš nespēj savu produktu iestarpināt lielveikalu sortimentā. Varbūt esmu pārāk skarbs, varbūt lielveikali nevēlas lētus un garšīgus vīnus, kas konkurētu ar zirdziņvīniem & shit. Nevienam nav noslēpums, ka tīra mārketinga vīniem līdz nāk nauda un lielveikali nav ieinteresēti, ka tā aiziet kaut kur citur. Vīnu atradu veikalos Bez uzcenojuma un Spirits and wine.

Bez uzcenojuma - 3.62 (akcija)
Spirits and wine - 5.56

Dramatiska cenu atšķirība, ņemot vērā, ka abi šie veikali ir outlet tipa. Vienīgais, ko šajā gadījuma var vainot ir izplatītājs, vajag sakārtot cenas saviem produktiem. Tā vai citādāk, līdz 4 eiro, šis ir superīgs pirkums, līdz 6 eiro pieņemams.

Garša - Ļoti laba
Pielietojums - V A S A R A
Cena - Laba
Pieejamība - Slikta

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru