pirmdiena, 2014. gada 9. jūnijs

Carlo Rossi California Red

Kāds lasītājs palūdza recenzēt viņa iecienīto baltvīnu Carlo Rossi. Lai neveiksmes gadījumā nesanāktu galīgi sagraut sava lasītāja sapņus, tomēr izvēlējos sarkano Karlo. Nu kad tas ir ticis pateikts, mēs varam sākt. Uz pudeles nav norādīts nedz gads, nedz vīnogu šķirne, tik vien kā sarkans vīns no ASV. Labi, pilnībā saprotu, štatos viņi šitādus sauc par "jug wine", kas nozīmē lēts sūdiņš ko izkapāt kopā ar saviem lauķiem. Bet kādā sakarā visos veikalos par šito prasa 5 faking eiro? Tas jau paliek tā nedaudz aizdomīgi. Cenšoties internetā atrast kādu konkrētāku informāciju par Karlo, atklājās, ka to izplata Altia Latvia, tie paši sūdabrāļi, kas izplata zirdziņvīnu. Viņu mājaslapā uzspiežot uz sadaļas vīni, atvērās zirdziņvīna reklāma, kur pieminēti kaut kādi apbalvojumi un citādi cildinātas, šīs šausmas. Es jums parādītu screenshot, bet negribu lai jums jāvemj. Pidarasiem, kas uzrakstījuši šo tekstu un pasnieguši jebkāda veida apbalvojumus lavel blanc, vajag publiski pakārties garā gumijas vadā. Nē nopietni, dariet to, neatlieciet uz rītdienu to ko var izdarīt jau šodien! Un pats skaistākais ir tas, ka nav jāšausta sevi par to vai tas būs pareizi vai nē, jūs jau ziniet, ka tā ir vienīgā izeja. Droši, visi gaida!


Carlo Rossi California Red

Valsts - ASV
Alkohols - 11.5%
Vīnogu šķirne - ?
Vīns - Sarkans, pussauss

Charles "Carlo" Rossi bija vīnu tirgonis Kalifornijas vīna kombainā E & J Gallo Winery. Viņš uzņēmās slavenās TV reklāmās, kur viņš vienmēr teica, ka viņam patīk runāt par savu vīnu, bet viņš labprātāk to dzertu. Tas viss, protams, bija fufelis, jo šis vīriņš nebija vīndaris, bet gan prasmīgs pārdevējs. Viņu galvenā devīze ir: "ja nevari sajust atšķirību garšā, tad kāpēc maksāt vairāk?" Šeit gan es varētu piebilst to, ka pie mums šis vīns maksā 5 eiro, par šo naudu un lētāk var nopirkt tiešām garšīgus vīnus ar zināmu izcelsmi un gadu, un shit. Ā un uz pudeles rakstīts "For Canada only", laikam kontrabanda!


Karlo raksta, ka vīns esot maigs ar baigajiem aromātiem un garšām. Sūdabrāļi pārtulkojuši, ka vīns esot izcils viegls un baudāms. Patiesības mirklis, varbūt pat izrādīsies garšīgs, bet visdrīzāk jau, ka nē. Aromātā sajūtu mellenes, kazenes un "ķieģelīša" garoziņu. Aromāts maigs, augļains ar izteiktu saldumu un skābumu, tik tālu pat ļoti labi. Garšā sajūtu vieglas upenes, kazenes un sulīgus saldus ķiršus. Garša salda un piesātināta, viegls skābums un vēl vieglāks piparots rūgtums. Pēcgaršā sajūtu vieglu kafiju, ķiršu ķīseli un melnos piparus. Pēcgarša, salda, viegli piparota ar patīkamu, bet nepietiekamu skābumu. Fak, šis vīns ir tiešām garšīgs. Esmu patīkami pārsteigts. Tas gan ir pietiekami saldāks un vieglāks, kā vidējais sarkanvīns, bet šādā kārstā laikā tas par ir labāk.


Ļoti labi izplatīts vīns, atradu to gandrīz visur kur gāju. Par labo izplatību protams nebrīnos, ja jau šeit iesaistīti tādi cilvēkēdāji, kā Gallo un Altia. Bet vismaz vienreiz mūžā šie alkatīgie vēmekļmaisi būs izdarījuši kaut ko pareizi, garšīgs un visur nopērkams vīns. Vīnu atradu veikalos Prisma, Maxima, Rimi, Iki un Spirits and wine.


Prisma - 4.97
Rimi - 4.97
Maxima - 4.91
Iki - 5.11
Spirits and wine - 4.52

Cena 5 eiro ir gandrīz pieņemama. Ja būtu četri eiro, tas būtu atbilstoši, šādas kvalitātes vīnam un garšai. šeit atkal ar savu debīlismu izceļas Iki, nahui pie viņiem šis vīns ir dārgāks nekā visos citos veikalos. Kas Iki mums ir kaut kāds ekskluzīvais veikals, vienīgais kur jūs apkalpos pusbomži un neveiksminieki? Nekā nebija, vēl ir Maxima un Super Netto un katrs otrais veikals mikrorajonos.

Garša - Ļoti laba
Pielietojums - Vasara, laba kompānija, bez uzpūtīgiem vīnziņiem un bārbekjū
Cena - bišķiņ sālīta
Pieejamība - Ļoti laba

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru